Markkanen upotti hurjat 49 pistettä, rikkoi NBA-uransa aiemman piste-ennätyksen ja teki kertaheitolla myös liigahistoriaa

Utah Jazz voitti Houston Rocketsin vieraissa pistein 131-114, ja katkaisi samalla viiden ottelun tappioputken.

Lauri Markkanen teki illan ottelussa 49 pistettä ja rikkoi samalla aiemman piste-ennätyksensä NBA:ssa yli kymmenellä pisteellä.

6.1. 8:08

Houston/Helsinki

Koripalloliiga NBA:ssa pelaava Lauri Markkanen on tehnyt hurjat 49 pistettä ja rikkonut aiemman piste-ennätyksensä NBA:ssa yli kymmenellä pisteellä.

Utah Jazz kertoo Twitterissä, että Markkanen on NBA:n historiassa ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt kolmessa peräkkäisessä ottelussa vähintään 12 vapaaheittoa ilman, että yksikään heitoista menee ohi.

Suomalaisen kotiseura Utah Jazz kukisti Suomen aikaa varhain perjantaina Houston Rocketsin vieraissa pistein 131–114, ja katkaisi samalla viiden ottelun tappioputken.

Seura julkaisi ottelun jälkeen Twitterissä joukkueen juhlinnasta videon, jossa pukukoppiin palaava Markkanen saa päälleen litratolkulla vettä.

Suomalainen oli ottelun kovin pistenikkari selvällä erolla muihin pelaajiin. Utahilla kaksinumeroisiin lukuihin ylsi Markkasen lisäksi kolme pelaajaa, eikä yksikään heistä tehnyt edes 20 pistettä.

Toiseksi eniten pisteitä ottelussa teki Houstonin 30 pistettä pussittanut Jalen Green. Houstonin riveistä 20 pisteen rajan ylitti lisäksi kaksi muuta pelaajaa.

Yhteensä 13 onnistunutta vapaaheittoa

Markkanen yritti kolmen pisteen heittoa yhteensä 15 kertaa, ja onnistui kuudesti. Lisäksi hän kahmi kahdeksan levypalloa, joista seitsemän puolustuspäässä, sekä teki yhden koriin johtaneen syötön.

Suomalainen oli Texasissa parketilla yhteensä noin 36 minuuttia.

Vapaaheittoja Markkanen teki Houstonia vastaan 13. Edeltävässä ottelussa suomalaisen vapaaheittosaldo oli 15 ja sitä edeltävässä 12.

Markkasen aiempi henkilökohtainen piste-ennätys oli niin ikään tältä kaudelta irronnut 38 pistettä, jonka hän on heittänyt sekä marras- että joulukuussa.

Utah Jazzia seuraavan toimittajan Ben Andersonin mukaan Markkasen 49 pisteen suoritus Texasissa on paras jazz-pelaajan runkosarjassa tekemä tulos sitten Karl Malonen ja vuoden 1998 huhtikuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut