Kerttu Niskanen kamppailee loistoasemissa – Tiistaina on vuorossa lähes kaikkien suomalaishiihtäjien suosikkimatka

Oberstdorfissa oli maanantaina 15–16 astetta lämmintä. Lunta löytyy vain radalta.

Kerttu Niskanen jatkaa kiertuetta tasatilanteesta Norjan Tiril Udnes Wengin ja Ruotsin Frida Karlssonin kanssa.

2.1. 21:41

Päävalmentaja Teemu Pasanen vahvisti maanantaina Kerttu ja Iivo Niskasen hiihdot Tour de Skin ensimmäisen osuuden ilmeisiksi kohokohdiksi. Kerttu Niskanen jatkaa kiertuetta tasatilanteesta Norjan Tiril Udnes Wengin ja Ruotsin Frida Karlssonin kanssa, ja koronasta toipuneen Iivon hiihto oli valmistautumiseen nähden rohkaiseva.

"Kerttu pääsi palkintopallille ja on nyt tosi hyvissä asemissa kokonaiskilpailussa. Myös Iivo oli mielestäni hyvä, kun ottaa huomioon, että alla oli seitsemän viikon kilpailutauko ja hän tuli suoraan korkealle kilpailemaan lyhyellä valmistautumisella, Pasanen totesi puhelimitse STT:lle.

Pasanen raportoi joukkueen kuulumisista ääni painuksissa mutta terveenä.

"On pitänyt huutaa paljon ja on maski päällä”, Pasanen selitti tukkoista ääntään.

Käheys ei johtunut ainakaan kylmästä säästä, sillä lämpö puski maanantaina iltapäivällä Oberstdorfin lämpömittareissa elohopeaa 15–16 asteen tuntumaan.

"Lämmintä on ja lunta löytyy vain radalta”, Pasanen tiivisti kelit.

Oberstdorfissa on tarkoitus hiihtää tiistaina 10 kilometrin väliaikalähdöt 3,3 kilometrin radalla. Vielä kilpailun aattona ei ollut tietoa, millaisin keinoin järjestäjät huolehtivat kilpailureitistä niin, että olot olisivat tasapuoliset kaikille kilpailijoille.

Oberstdorfissa hiihdettävä kymppi perinteisen hiihtotavan väliaikalähtönä on lähes jokaisen suomalaisen suosikki. Kilpailu antaa Val Müstairin kilpailuita paremman käsityksen joukkueen iskukyvystä, jos järjestäjät onnistuvat pitämään ladut kunnossa.

"Val Müstairin perusteella on vaikea tehdä johtopäätöksiä voimasuhteista, koska urheilijat ovat tulleet kiertueelle niin hirvittävän erilaisista tilanteista. Osa jäi Davosista korkean paikan leirille, osa tuli Val Müstairin kisapaikan korkeuteen (1  700 metriä merenpinnan yläpuolella) viime maanantaina ja osa saapui kisoihin vasta torstaina ja jäi asumaan matalalle”, Pasanen kertoi.

Kolmen valmistautumismallin urheilijoita oli ainakin Suomen, Ruotsin ja Norjan joukkueissa.

"Keski-Euroopan maiden valmistautumisesta en niin tiedä, mutta uskon, että urheilijat valmistautuivat Touriin 30–40 erilaisella mallilla. Sen takia odotan, että kilpailu tasoittuu, kun kiertue jatkuu nyt matalammalla Oberstdorfissa”, Pasanen laskeskeli.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut