Venäjä ei toteuta uhkaustaan erota Uefasta

Venäjä uhkasi erota joulun alla Euroopan jalkapalloliitosta ja siirtyä Aasian maanosaliiton jäseneksi.

Venäjän jalkapalloliitto ei toteuta uhkaustaan lähteä Euroopan jalkapalloliitosta Aasian maanosaliiton jäseneksi. Molemmat maanosaliitot kuuluvat lajin kattojärjestöön Fifaan.

30.12.2022 17:16

Venäjän jalkapalloliitto ei toteuta uhkaustaan erota Euroopan jalkapalloliitosta (Uefa), uutistoimisto Reuters kertoo.

Uefa sulki Venäjän kaikesta kilpailu­toiminnastaan sen jälkeen, kun maa aloitti hyökkäys­sotansa Ukrainassa helmikuun lopussa.

Venäjä on vastustanut Uefan päätöstä alusta lähtien. Se on pelannut helmikuun jälkeen kolme ottelua Aasian maanosaliittoon (AFC) kuuluvia maita vastaan ja väläyttänyt mahdollisuutta siirtävänsä itsekin maajoukkuepelinsä Aasiaan.

Perjantaina maan jalkapalloliitto kertoi, ettei toteuta uhkaustaan ainakaan vielä. Samalla liitto ilmoitti haluavansa joukkueensa takaisin kansainvälisiin peleihin.

”Meille on tärkeää osallistua vuoden 2026 MM-karsintaan”, liiton puheenjohtaja Aleksandr Djukov sanoi Reutersin mukaan.

Djukov ei sulkenut pois Venäjän hakeutumista myöhemmin AFC:n jäseneksi.

Venäjä on suljettu pois vuoden 2024 EM-kisojen karsinnoista, mikä tarkoittaa, että EM-kisat jäävät Venäjältä väliin ensimmäistä kertaa vuoden 2 000 jälkeen.

Päätös erota Uefasta ja siirtyä Aasiaan vaikuttaisi aikanaan taloudellisesti niihin venäläisiin seuroihin, jotka ovat pelanneet Mestarien liigassa tai Eurooppa-liigassa.

Moskovan TsSKA:n puheenjohtaja Jevgeni Giner kertoi joulun alla urheilumedia Sport-Ekspressin haastattelussa Aasiaan siirtymisen olevan tärkeä ja vaikea kysymys.

”Meidän on aloitettava kirjaimellisesti nollasta”, Giner sanoi.

”Siksi meidän pitäisi ehkä odottaa paluuta ison eurooppalaisen jalkapallon pariin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut