MuSa löysi uuden vastuuvalmentajan HJK:n organisaatiosta: ”Haluamme saada tekemisen suunnan kuntoon”

Jeferson Pires aloittaa tehtävänsä Musan Salamassa vuoden 2023 alussa.

Jeferson Pires on sekä Musan Salaman edustusjoukkueen vastuuvalmentaja että seuran valmennuspäällikkö 1. tammikuuta 2023 alkaen.

22.12.2022 16:43

Pori

Musan Salaman vaikea kausi 2022 päättyi isoon pettymykseen, kun miesten edustusjoukkue putosi Kolmoseen.

Tilanne ei ole ollut optimaalinen muutenkaan. Toiminnanjohtaja Kari Löytökorpi kuvaili sitä sanalla tyhjiö.

MuSan valinta tyhjiön täyttäjäksi on Jeferson Pires, joka aloittaa sekä edustusjoukkueen vastuuvalmentajana että seuran valmennuspäällikkönä 1. tammikuuta 2023 alkaen.

Pires, 44, pelasi FC Jazzissa kaudella 2001 ja PoPassa vuosina 2002 sekä 2010.

”Syksystä asti on ollut tiedossa, että tarvitsemme apuvoimia. On puuttunut tekijä, joka kykenee auttamaan valmennusta. Nyt löytyi ratkaisu siihen”, Löytökorpi kertoi.

Jeferson Pires on viihtynyt Suomessa jo pidempään.

Brasiliasta kotoisin oleva Pires on kovan luokan valmentajanimi Suomen neljänneksi korkeimmalle sarjaportaalle. UEFA A -lisenssin suorittanut Pires on aiemmin kertonut Satakunnan Kansalle tavoitteekseen valmentaa joskus Veikkausliigassakin.

Pires ei ole ensimmäistä kertaa mukana porilaisjoukkueen valmennuksessa, sillä vuonna 2021 hän valmensi FC Jazzin C14-poikia. Viime kaudella hän oli HJK:n P20-joukkueen valmentajana.

”Ennen kaikkea haluamme saada tekemisen suunnan kuntoon, laatua itse jalkapallon harjoitteluun ja kaikkeen tekemiseen”, Löytökorpi kiteytti.

”Töitä tehdään valmennustiiminä. Meillä on tiivis yhteistyö Toejoen Veikkojen kanssa, ja sieltä Teemu Heinonen sekä P20-joukkueesta Risto Puustinen ovat mukana tiimissä. Pelaajiakin tulee liikkumaan eri suuntiin.”

P20 Pori Akatemia on harjoitellut jo marraskuusta asti, sillä SM-karsintasarja alkaa 29. tammikuuta.

Lue lisää: Brasilian karmea koronatilanne pisti Jeferson Piresin perheineen palaamaan Suomeen – koti löytyi Porista ja töitä FC Jazzista

Lue lisää: FC Jazzin valmentajasta Mikael Forssellin seuraaja

Juttua muokattu 22.12.2022 kello 18.59: Kuva vaihdettu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut