Miehet ja naiset pelaavat MM-kisat samaan aikaan Ruotsissa

MM-kisat on pelattu viimeksi vuonna 2019.

22.12.2022 12:38

Växjö

Miehet ja naiset pelaavat jääpallon maailmanmestaruuksista samaan aikaan Ruotsin Växjössä järjestettävissä MM-turnauksissa. Miesten ja naisten MM-kilpailut pelataan 28. maaliskuuta–2. huhtikuuta 2023.

"Olemme iloisia, että päätös on saatu aikaan. Turnausten samanaikaisuus on iso asia jääpallolle ja myös lajin parissa tehdylle yhdenvertaisuustyölle”, Jääpalloliiton puheenjohtaja Antti Parviainen kommentoi ratkaisua liiton tiedotteessa.

"Turnauksesta tulee ainutlaatuinen, kun naiset ja miehet pelaavat MM-mitaleista samanaikaisesti ja samalla paikkakunnalla”, liiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson iloitsi kisojen uudesta formaatista.

Miesten kisat oli alun perin tarkoitus järjestää Venäjällä, mutta tapahtuma siirrettiin Ruotsiin Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen takia.

MM-kisat pelattiin viimeksi 2019. Sen jälkeen tuli välivuosia koronan takia. Lajin mahtimaa Venäjä on suljettu myös jääpallossa kansainvälisen toiminnan ulkopuolelle, kisaisäntä Ruotsi on suurin suosikki ja Suomi sen kovin haastaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut