Kiukaisista kotoisin olevan maalivahdin kotimatkasta muodostui täysi farssi – sitten lentoyhtiöltä tuli älytön ehdotus

Kiukaisista kotoisin oleva Eveliina Mäkinen joutui kiipeliin Reykjavikissa.

Eveliina Mäkinen (oik.) on voittanut urallaan useita arvokisamitaleja Naisleijonissa.

21.12.2022 20:51

Suomalaisten jääkiekkoilijoiden kotimatka Yhdysvalloista Suomeen sai raskaan käänteen huonon sään vuoksi.

Jääkiekkoliiga PHF:n Metropolitan Rivetersissä New Jerseyssä pelaava satakuntalaislähtöinen Eveliina Mäkinen, Minttu Tuominen ja Anna Kilponen halusivat sarjan joulutauon vuoksi Suomeen lomailemaan. Kolmikko varasi reissut ja lähti matkaan viime sunnuntaina 12.30 paikallista aikaa.

Paluulennot kulkivat vaihdolla Islannin Reykjavikin kautta. Huono sää kuitenkin torppasi toiveet pikaisesta paluusta, sillä Islantiin tultuaan kiekkoilijoille selvisi, että lento Helsinkiin oli peruttu.

Alkoi päiväkausia kestänyt odotus, jonka seurauksena Tuominen, Mäkinen ja Kilponen ovat Suomessa mitä todennäköisimmin vasta torstaina.

– Meidän piti olla Suomessa alun perin maanantaina iltapäivällä. Lento peruttiin juuri ennen koneeseen nousua ja myöhemmin saimme viestin, että meidät siirrettiin tiistain vastaavalle lennolle. Sitten maanantai-iltana tuli viesti, että kaikki tiistain lennot on peruttu, Tuominen viestitti keskiviikkona.

Tiistaina kolmikko ei saanut mitään lisätietoa tilanteeseensa, ja he olivat vielä keskiviikkonakin pitkään tiedottomia kotiinpaluun kohtalosta.

Tuominen, Mäkinen ja Kilponen nukkuivat kaksi yötä Keflavikin lentoasemalla perinteiseen reppureissaajan tyyliin reppu tyynynä, pattereissa kiinni. Välillä penkeilläkin.

– Siellä oli vähän viileä, Tuominen jatkaa itkunauruhymiön säestämänä.

Lopulta kiekkoilijat pääsivät hotelliin yöksi Icelandairin laskuun.

Keskiviikkona kiekkoilijat päättivät lähteä selvittämään mahdollisuuksia lentoasemalle. Silloin lentoyhtiö Icelandairin sovellukseen ilmestyi tieto, että heidät oli siirretty torstaina Helsinkiin lähtevälle lennolle.

– Mutta ei siitäkään oltu tiedotettu mitään.

Tätä edelsi varsin erikoinen tilanne, kun kolmikolle tarjottiin paluulentovaihtoehtona keskiviikolle lentoyhdistelmää, jossa he olivat palanneet JFK:n lentokentälle New Yorkiin – mistä olivat alun perin lähteneetkin – ja aloittaneet sieltä kokonaan uuden matkan yhdistävine lentoineen.

Helpottavaa tietoa seurasi uusi huoli. Kävi ilmi, että kolmikon matkatavarat olivat päätyneet vääriin käsiin.

– Kun jatkoimme tutkimaan, missä laukkumme olivat niin selvisi, että ne ovat Reykjavikissa jonkun coloradolaisen poikajoukkueen hallussa, syystä tai toisesta. Nyt olen saanut meilillä yhteyden joukkueeseen ja selvitetään, missä hotellissa kukin on.

Pitkittynyt lentomatka jättää Suomen-loman lyhyeksi. Paluulennot on varattu jo 27. joulukuuta. Harjoitukset alkavat uudelleen tämän jälkeen ja pelit jatkuvat 7. tammikuuta.

Tuominen, Mäkinen ja Kilponen ovat kaikki pelanneet pitkän uran myös Suomen maajoukkueessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut