Ilveksen pelissä koskettava alku: vakavasti loukkaantunut Nemo Pajula pudotti avaus­kiekon

Ilves voitti Kookoon Tampereella lukemin 5–1.

Nemo Pajula pudotti kiekon Ilveksen Eemeli Suomen ja Kookoon Heikki Liedeksen seremonia-aloitukseen.

20.12.2022 22:31

Tampere

Ilveksen ja KooKoon välinen jääkiekkoliigan ottelu käynnistyi tiistaina koskettavasti, kun lokakuussa loukkaantunut ja nyt pyörätuolia käyttävä Ilveksen U18-juniorijoukkueen puolustaja Nemo Pajula pudotti avauskiekon kapteenien Eemeli Suomen ja Heikki Liedeksen väliin.

”Oli hieno seremonia kaikin puolin. Minä kävin jo Henrik Haapalan kanssa tapaamassa häntä Taysissa [Tampereen yliopistollinen keskussairaala] ennen siirtoa Hatanpäälle ja hänestä henki positiivisuus päälle päin”, Suomi sanoi.

Ilves voitti ottelun 5–1. KooKoon ainokaisen teki Miska Siikonen. Hän lähetti terveiset Pajulalle.

”Pidä tuo iloisuus päällä, siitä se voima taistella tulee”, Siikonen sanoi STT:lle.

Siikonen on iloinen, että hän pystyy pelaamaan täysipainoisesti. Tehopisteitä kaudella on 14. Hänellä kausi 2021–2022 päättyi jo viime vuoden lokakuun alussa ylirasituksen takia.

”Koko joukkue osallistui jo keräykseen Pajulan hyväksi ja myönnän, että itselläkin tuli ajatukset pintaan alussa. Se oli koskettava hetki. Itse en tarvinnut tukirahastoa nousuun takaisin tälle tasolle, mutta hyvän tiimin ansiosta paranin henkisesti ja fyysisesti”, Siikonen sanoi.

Nemo Pajula seurasi ottelua muun U18-joukkueen tavoin aitiossa, mutta hänen isänsä viestitti pojan tarvitsevan nyt lepoa raskaan päivän jälkeen.

Pajula loukkaantui Ilveksen ja Kärppien B-juniorien pelissä 23. lokakuuta. Hän kertoi Aamulehdessä viime viikolla, että vammautuminen sattui taklaustilanteessa. Pajulalla on diagnosoitu paraplegia eli alaraajahalvaus.

”En ehtinyt yhtään valmistautua taklaukseen ja teräni tökkäsi vielä jäähän ennen kuin kaaduin”, Pajula sanoi.

”Lensin selkä edellä ilmassa laitaan. En pystynyt ottamaan mitenkään vastaan.”

Pajula sanoi myös taklauksen olleen puhdas. Hän kertoo viestitelleensä häntä taklanneen pelaajan kanssa.

”Hän laittoi seuraavana päivänä viestiä, että ei tarkoittanut satuttaa ja lähetti tsempit. Vastasin, että kävi huono tuuri ja laitoin tsempit loppukauteen.”

Pajula leikattiin heti taklauksen jälkeen. Sittemmin hän on päässyt aloittamaan kuntoutuksen. Hän sanoo, että ei vielä tiedä pystyykö enää kävelemään, mutta on toiveikas asian suhteen.

”Alkuun lantio ei liikkunut. Nyt se toimii normaalisti ja pystyn liikuttelemaan itseäni helposti. Reisillä pystyy laittamaan vähän vastaan ja tunto on jaloissa jonkinlainen”, Pajula kertoi Aamulehdelle.

”Uskon itsekin, että jalat alkavat taas toimia. Kaksi vuotta kestää, että lopullinen diagnoosi tehdään. Vakioaika on yleensä 2–6 kuukautta, mutta voi sen jälkeenkin tapahtua.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut