Arsi Ruuskanen luisteli Davosissa täysosuman – Markus Vuorela pettyi

Uran paras sijoitus maastohiihdon maailmancupissa koheni 20 pykälää kahdeksanneksi. Myös Remi Lindholm ja Eveliina Piippo venyivät ennätyksiinsä.

Arsi Ruuskanen oli Davosissa kahdeksas.

18.12.2022 18:51

Davos, Helsinki

Keväällä 23-vuotiaiden MM-kullan saavuttanut Arsi Ruuskanen vahvisti Davosissa kykynsä myös maastohiihdon maailmancupissa. Ruuskanen sijoittui vapaalla hiihtotavalla 20 kilometrin väliaikalähdössä kahdeksanneksi ja kohensi uransa parasta cupin sijoitusta 20 pykälää.

Saavutus toi katetta puheille Ruuskasen vahvasta vauhdista kesän maajoukkueleireillä.

”Ei paljon paremmin olisi voinut mennä”, Ruuskanen tiivisti Hiihtoliiton tallenteella sunnuntain kilpailun.

"Oli hyvä päivä, suksi toimi, oli hyvä rata, onnistuin taktisesti tosi hyvin ja tarjolla olivat myös oivalliset peesit. Myös korkeus sopii minulle.”

Korkeudella Ruuskanen viittasi Davosin sijaintiin 1  600 metrissä merenpinnan yläpuolella.

Täysosuman jälkeen Ruuskanen toivoi, että kausi jatkuu uudenvuoden aattona alkavalla Tour de Ski -kiertueella.

"Kunto on mennyt alkutalven vaikeuksien jälkeen parempaan suuntaan. Nyt sain kunnonmukaisen suorituksen”, Ruuskanen totesi V Sportin tv-haastattelussa.

Myös 11:nneksi sijoittunut Remi Lindholm ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen maailmancupissa. Jämin Jänteen Markus Vuorela pettyi 30:een sijaansa samoin kuin Perttu Hyvärinen sijaansa 32.

Norja valtasi miesten kilpailun kuusi kärkisijaa Simen Hegstad Krügerin, Hans Christer Holundin ja Sjur Röthen johdolla.

Pärmäkoski jäi Davosiin

Krista Pärmäkoski hankki päivän parhaan suomalaissijoituksen, mutta hänen tavoitteensa olivat seitsemättä sijaa korkeammalla.

"Ihan ok tunne, mutta sijoitus ehkä painui huonommaksi kuin ajattelin”, Pärmäkoski vahvisti.

Pärmäkoski tähtää Tourille ja jää lähes kahdeksi viikoksi Davosiin harjoittelemaan ennen kiertuetta.

"Tärkeintä on palautua näistä ensimmäisistä kisoista ja saada huoltavaa harjoittelua seuraavan viikon aikana. Sitten muutamat täsmätreenit ennen Touria”, Pärmäkoski kaavaili.

Kerttu Niskanen oli kilpailussa yhdeksäs, Eveliina Piippo 13:s ja Anne Kyllönen 22:s. Davosin kilpailu oli Piipon selvästi paras tällä kaudella ja toi myös hänelle uran parhaan sijoituksen maailmancupissa.

"Kisa tuntui aika tasapainoiselta ja hallitulta”, Piippo kertoi.

Tunne oli niin hyvä, että Piippo odotti jopa parempaa sijoitusta.

"Sijoituksellisesti uran parasta menoa, mutta olisin ehkä tyytyväisempi, jos en olisi nähnyt tulosta”, Piippo myönsi.

Silti Piippo tunsi, että hänelle jäi parantamisen varaa.

"Alamäkiosuuksilla tuli turhan paljon takkiin ja täytyy kehittää jotain, että saisi kropasta paremmin irti ja pääsisi ahtaalle”, Piippo pohdiskeli.

Yhdysvaltain Jessie Diggins voitti naisten kilpailun 5,5 sekunnin erolla Norjan Ingvild Flugstad Östbergiin. Yhdysvaltain Rosie Brennan oli kolmas ja maailmancupia johtava Norjan Tiril Udnes Weng neljäs.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut