Juniorimiehistä seniorisarjaan siirtynyt Arttu Juusola luisteli SM-kisoissa ennätyspisteensä

Porilainen tuli SM-kisoissa neljänneksi. Onnistuneen lyhytohjelman jälkeen hän oli kolmas.

Arttu Juusola teki onnistuneen loikan junioreista senioreihin. Kuva viime vuonna Porissa järjestetyistä SM-kisoista, joissa Juusola oli vielä juniorisarjassa.

18.12.2022 17:01

Porin Taitoluistelun Arttu Juusola nähtiin vielä vuosi sitten kotijäällä Isomäki-areenassa järjestetyissä SM-kisoissa juniorisarjassa.

Silloin pronssi oli pettymys SM-kultaa tavoitelleelle nuorukaiselle.

Viikonloppuna Joensuussa käydyissä SM-kisoissa Juusola, 17, luisteli miesten seniorisarjassa. Tuloksena oli heti komea neljäs sija Juusolan ennätyspistein 160,17.

Lauantain lyhytohjelmassa porilainen oli peräti kolmas pistein 56,74. Lyhytohjelmassa Juusola teki ison parannuksen ennätyspisteisiinsä.

Vapaaohjelmassa Juusola ei pystynyt aivan parhaimpaansa. Hän sai pisteet 103,43, jotka kuitenkin nostivat hänet ensimmäisen kerran urallaan yhteispisteissä yli 160:n.

Mitali karkasi kuitenkin kauas, kun lyhytohjelmassa porilaisen taakse jäänyt Matias Lindfors luisteli vapaaohjelmassa pisteet 120,30. Yhteispisteissä Lindfors (174,79) jäi vain täpärästi hopealle tulleesta Makar Suntsevista (175,78).

Valtter Virtanen vei SM-kultaa ylivoimaisesti. Hän oli paras molemmissa ohjelmissa ja kuittasi yhteispisteet 202,19. SM-kulta oli 35-vuotiaalle Virtaselle uran seitsemäs.

Naisten SM-kultaa luisteli vasta 15-vuotias lappeenrantalainen Janna Jyrkkinen. Jäätanssissa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis uusivat mestaruutensa piste-ennätyksellään 201,54.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut