Fingerborg yllätti pelaajat Porin raveissa – hevospula vaivasi tapahtumaa

Porin raveissa oli mukana kilpailemassa vain 77 hevosta.

16.12.2022 21:03

Pori

Porin kauden päätösravien Toto5-pelin yllätys koettiin kolmannessa lähdössä, jonka voitti tamperelaisen Reetta Hirvosen käskyttämä Fingerborg.

Ainoastaan kolme prosenttia pelattu 7-vuotias nokialaisruuna ravasi taustajoukoissa, josta kiri viidettä-kuudetta rataa pitkin niukkaan voittoon ohi kärjessä juosseesta kotiradan Criminal Acesta.

"Luottavaisin mielin lähdin starttiin. Vaikka oltiin takasuoralla takajoukoissa, en ollut huolissani. Lopulta voitto meni niin tiukaksi, etten tiennyt kumpi voitti," uransa avausvoiton kärrylähdöissä ohjastanut Hirvonen totesi.

Toto 5-peli alkoi suosikki Charly Du Tremplen voitolla. Kari Lehtonen otti lähdön varman päälle ja jätti ajokkinsa takajoukkoihin. Se ei ollut voiton esteenä. 13-aikaisella päätöspuolikkaalla 4-vuotias ruuna kiri neljättä rataa pitkin niukkaan voittoon.

"Taktiikka meni suunnitellusti. Oli tarkoitus ottaa lähtö rauhallisesti. Hyvin ruuna tsemppasi lopussa vaikka kärki sai mennä matkalla hidasta vauhtia," Lehtonen aprikoi.

Kun Fingerborgin ja Charly Du Tremplen lisäksi Toto5-voittajia olivat Kauniin Rohkee, Hotville ja Mandela Zon pääsivät oikean rivin tehneet 438 euron lunastukseen.

Ravien toiseen lähtöön saatiin kotivoitto, kun ykkösenä maalipaalun ohitti porilaisen Hannu Marttilan ohjastama Beast Ace.

Nelivuotiaan ruunan omistaa ja valmentaa Porin ratavalmentaja Mikko Aro. Voitto oli ruunalle vuoden kolmas ja uran neljäs. Marttila on pitkällä ohjastajauralla voittanut 339 lähtöä. Kolmannessa lähdössä Porin ajajaliigan ylivoimaisesti voittanut Olli Koivunen ohjasti vuoden 30:nen Porin voiton. Voittoajokkina oli takamatkalta startannut lähdön suosikki turkulaistamma Locusta.

Hevospula vaivasi

Porin kuluvan vuoden päätösravit kärsivät pahasti hevospulasta, kun kauden huipentumaan ilmoitettiin ainoastaan 89 hevosta. Vähäisestä hevosmäärästä saatiin kokoon 8 lähtöä, joissa poisjääntien vuoksi Porin talvisella kaviouralla kilpaili vain 77 hevosta.

Mistä yksi kaikkien aikojen pienin ravureiden määrä karhukaupungin kilvanajossa johtuu, onkin hyvä kysymys.

Yksi ja ehkä painavin syy pieneen kilpailijamäärään oli raveissa maksetut palkinnot. 600 ja 800 euron ykköspalkinnot eivät nykyisillä polttoaineen hinnoilla houkuttele lähtemään kaukaa raveihin.

Kun lisäksi maamme ravien yleisömäärät ja totovaihdot ovat pysyneet tavanomaista alhaisempina, ei ravien tulevaisuus Suomessa näytä kovin ruusuiselta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut