Kesän 2023 SM-uinnit polskitaan Porissa – tapahtuma laajenee myös uimahallin ulkopuolelle

Porissa uidaan SM-kisat Matti Mattssonin aktiivisen uintiuran aikana. Hän lienee tällä hetkellä Suomen ykkösuimari.

Matti Mattsson pääsee uimaan SM-kisoissa omassa kotiuimahallissaan Porissa.

16.12.2022 17:56

Pori

Kesän 2023 pitkän radan SM-kisat uidaan Porissa 15.–18. kesäkuuta. Tapahtumaa rakennetaan Porin Uimaseuran, Uimaliiton ja Porin kaupungin yhteistyönä.

Pitkän radan SM-uinnit on uintiurheilun kotimainen päätapahtuma. Neljän päivän aikana se kerää Poriin yli 800 uimaria ja valmentajaa. Kisa käydään nyt siis Suomen tämän hetken ykkösuimari Matti Mattsonin kotihallissa.

”Pitkäaikainen haaveemme on toteutumassa. Porissa uidaan SM-uinnit Matin aktiivisen uintiuran aikana, Porin Uimaseuran puheenjohtajana toimiva Matti Luhtanen kertoo tiedotteessa.

SM-uintien lähtömäärät ovat suuret. Porissa lähtöjä kertyy peräti 2 600 ja huippu-uintia on luvassa yhteensä noin 32 tunnin ajan.

Tulevan kesän SM-uinnit tulevat näkymään myös Porin keskustan uimahallin ulkopuolella, sillä tapahtuma laajenee uimahallin lisäksi maauimalaan ja Eetun aukion lavalle. Maauimala toimii kilpailijoiden verryttelypaikkana. Sinne tuodaan myös kaupunkilaisia aktivoivaa toiminnallista ohjelmaa. Eetun aukion lavalla voi kuulla haastatteluja.

Porin kaupunki on viime aikoina rakentanut uinnin ja uimataidon tarinaa yhdessä kaupungin urheilulähettiläs Mattssonin kanssa.

”Upeaa saada uinnin SM-kilpailut hienoon uimahalliimme. Uimataito on tärkeä kansalaistaito ja haluamme kaupunkina tukea sitä kaikin keinoin. Uskomme, että tämän tason kilpailujen saaminen Poriin lisää kiinnostusta uintia kohtaan. Haluamme jatkossakin eri lajien isoja urheilutapahtumia kaupunkiin, sillä tapahtumat kasvattavat Porin tunnettuutta ja vetovoimaa, liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti sanoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut