Ranskan MM-tähtien epäillään joutuneen kameliviruksen kynsiin – tällaiset ovat sen oireet

Ainakin kolme Ranskan MM-joukkueen pelaajaa on sairastunut.

Kingsley Coman joutui sivuun sairastumisen takia.

15.12.2022 20:12

Ranska pelaa sunnuntaina jalkapallon MM-finaalissa Argentiinaa vastaan. Joukkueen valmistautuminen titaanien taistoon ei ole sujunut optimaalisesti.

Päävalmentaja Didier Deschampsin luottomiehistä Dayot Upamecano ja Adrien Rabiot missasivat keskiviikkona pelatun välieräottelun Marokkoa vastaan sairastumisten takia.

Ranskan johtoryhmä päätti eristää heidät muusta ryhmästä ja siirtää kaksikon eri hotelliin kuin muu joukkue.

Torstaina selvisi, että ainakin myös kolmas ranskalaispelaaja on sairastunut. Deschamps vahvisti medialle, että Kingsley Coman on myös sivussa. Hän ei pelannut Marokkoa vastaan.

Upamecano ja Rabiot ovat kärsineet flunssanomaisesta sairastumisesta ja huonovointisuudesta. Comanilla oli kuumetta torstaiaamuna.

Brittilehti Daily Mailin mukaan ranskalaiset pelkäävät joutuneensa kameliviruksen kynsiin. Myös espanjalainen AS viittaa kameliviruksen, kun se kertoo ranskalaispelaajien sairastumisesta Qatarissa.

Sen ujuttautumista Ranskan ryhmään ei ole ainakaan toistaiseksi vahvistettu tai kiistetty julkisuudessa.

Ihminen voi saada kameliviruksen, jos on lähikontaktissa kamelin kanssa.

Britannian viranomaiset varoittivat Englannin faneja kameliviruksesta jo aiemmin. Football London -sivuston mukaan kyseessä on koronaviruksen lähisukulainen ja sen aiheuttamat oireet ovat hyvin samankaltaiset kuin Covid 19:n. Kameliviruksen tiedetään aiheuttaneen lievien flunssanoireiden lisäksi esimerkiksi keuhkokuumetta.

Virus voi siirtyä ihmiseen kamelista ja levitä sen jälkeen pisaratartuntana ihmisestä toiseen. Kaksijalkainen voi saada virustartunnan myös kypsentämättömästä kamelinlihasta tai sen pastöroimattomasta maidosta.

Tautia tavattiin ensimmäisen kerran Saudi-Arabiassa vuonna 2012. Kamelivirus on levinnyt moniin Lähi-idän maihin ja sitä on tavattu myös Yhdysvalloissa sekä Euroopan eri maissa.

Deschamps puhui joukkueensa terveystilannetta ruotiessaan muutamasta flunssanomaisesta sairastumisesta – tarkentamatta pelaajamäärää tai yksilöimättä täysin tarkkoja oireita.

Mies julisti, että Ranskan joukkue tekee kaikkensa, jotta tauti ei leviäisi muihin pelaajiin. Hän toi myös esiin, että virukset voivat tarttua normaalia herkemmin pelaajiin, jotka joutuvat fyysisesti koville ja ovat stressitilassa.

Tilannetta ei auta se, että Qatarissa on ulkona paahtavan kuuma, mutta toisaalta viilennyslaitteet hurisevat kovilla kierroksilla paitsi sisätiloissa myös MM-stadioneilla. Lämpötilanvaihtelut ovat siten melkoisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut