Boris Becker vapautui vankilasta Britanniassa – on jo lähtenyt Saksaan

Britannia karkottaa rikoksesta vankilaan tuomitut ihmiset, mikäli nämä eivät ole maan kansalaisia.

Takavuosien tennistähti Boris Becker on vapautettu brittiläisestä vankilasta. Kuva huhtikuulta.

15.12.2022 19:00

Huhtikuussa kahden ja puolen vuoden vankeustuomion saanut takavuosien tennistähti Boris Becker on vapautunut vankilasta Britanniassa, uutistoimisto Reuters kertoi torstaina.

55-vuotias Becker sai tuomionsa konkurssirikoksesta, johon hänen katsottiin syyllistyneen vuonna 2017.

Becker siirsi ennen konkurssia suuria summia yritystililtään sekä salasi velkojilta Saksassa omistamansa kiinteistön, teknologiayrityksen osakkeet ja 825 000 euron velan. Hän piilotti omaisuuttaan kaikkiaan miljoonien eurojen arvosta.

Britannian hallitus ilmoitti Beckerin vapauttamisesta torstaina. Hänen asianajajansa Christian-Oliver Moser kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan jo samana päivänä, että Becker on matkalla kohti Saksaa.

Moser lisäsi, että Becker on nyt suorittanut rangaistuksensa.

Beckerillä ei lakien mukaan olisi ollut edellytystä jäädä Britanniaan.

”Jokaisen rikoksesta vankilaan tuomitun ulkomaalaisen karkotusta harkitaan mahdollisimman pian”, Britannian sisäasiainministeriö kertoi lausunnossaan.

Ministeriö kieltäytyi Reutersin mukaan ottamasta kantaa suoraan Beckerin tilanteeseen. Se otti asiaan kantaa yleisellä tasolla.

Becker on aiemmin tuomittu Saksassa. Hän sai vuonna 2002 ehdollisen vankeustuomion veronkierrosta.

Ruotsalaislehti Expressen kertoi torstaina, että Becker puhuu elämästään kyyneleet silmissään Apple-tv:ssä julkaistavassa kaksiosaisessa dokumentissa.

”Olen saavuttanut pohjan. En tiedä, mitä tehdä”, Becker sanoo lehden mukaan.

Tenniksen entinen maailmanlistan ykkösmies voitti urallaan kuusi grand slam -turnausta. Hän voitti Wimbledonin ensimmäisen kerran jo 17-vuotiaana 1985.

Becker voitti Wimbledonin myös vuosina 1986 ja 1989. Yhdysvaltain avoimissa Becker juhli 1989 ja Australian avoimissa 1991 ja 1996.

Becker on kiistänyt kaikki viime kevään oikeudenkäyntiin liittyvät syytteet ja kertonut tehneensä yhteistyötä konkurssimenettelyssä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut