Mick Schumacher vaihtaa Ferrarin Mercedekseen

Schumacher on Mercedeksen uusi testikuljettaja.

Mick Schumacherin Haas-vuosista ei jäänyt paljon kerrottavaa.

15.12.2022 14:50

Formula 1 -kuljettaja Mick Schumacher siirtyy Mercedekselle testikuljettajan rooliin. Ferrari varakuljettajana olleen Schumacherin sopimus päättyi yhteistuumin torstaina, ja Mercedes ilmoitti välittömästi ottaneensa miehen talliin samaan rooliin.

Schumacherin isä Michael Schumacher on seitsenkertainen maailmanmestari. Hän voitti mestaruuksistaan viisi Ferrarilla ja päätti lopulta uransa Mercedeksellä.

Mick Schumacher, 23, kuului neljä vuotta Ferrarin akatemiaan. Hän ajoi kaksi edelliskautta Haas-tallissa, joka käyttää Ferrarin moottoreita. Kaudella 2021 hän ei saanut yhtään pistettä MM-sarjassa. Tänä vuonna paras saavutus oli kuudes sija.

Schumacher oli MM-pisteissä sijalla 16, ja Haas korvasi hänet kokeneella maanmiehellä Nico Hülkenbergillä.

Mercedeksellä oli vaikeaa tämän vuoden MM-sarjassa, joten ensi kauden W14-auton suunnittelu ja kehitystyö on erityisen tärkeää.

”Mickillä on tärkeä rooli W14:n kehityksessä. Hän tekee säännöllisesti työtä simulaattorissa”, tallin tiedotteessa todetaan.

Mercedeksen kisakuljettajat ensi kaudella ovat seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ja viime kauden MM-sarjan nelonen George Russell.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut