Kutsuuko Ranska todellisen yllättäjän MM-finaaliin? Pää­valmentaja ei halunnut kommentoida

Karim Benzema on ollut sivussa loukkaantumisen takia koko MM-kisat.

Karim Benzema on yksi maailman parhaista hyökkääjistä. MM-kisoissa hän ei ole pelannut reisivamman vuoksi.

15.12.2022 9:05

Ranska oli jo ennen turnauksen alkua yksi MM-kisojen suosikeista, eikä vähiten pelottavan vahvan hyökkäyksensä ansiosta. Nyt joukkue on edennyt MM-finaaliin, vaikka paras maalintekijä ei ole pelannut otteluakaan.

Real Madridin hyökkääjä Karim Benzema loukkaantui harjoituksissa, ja hänen kerrottiin joutuvan jättämään kisat väliin reisivamman takia. Hänen paluunsa MM-finaaliin on kuitenkin mahdollinen.

Syy erikoiselta kuulostavaan tilanteeseen on, että Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps ei korvannut Benzemaa kokoonpanossa toisella pelaajalla, joten Benzema on sääntöjen mukaan pelikelpoinen sunnuntaina.

Tietojen mukaan Benzema on kuntoutunut vammastaan ja olisi pelikunnossa, jos Deschamps hänet kokoonpanoon nostaisi.

Deschampsilta kysyttiin asiasta keskiviikon välierän jälkeen, kun Marokko oli kaatunut lukemin 2–0.

”Jätän vastaamatta tuohon kysymykseen”, hän sanoi muun muassa BBC:n mukaan.

Benzeman poissaolo ei ole juuri maalintekoa vaikeuttanut. Hänen paikallaan keskushyökkääjänä pelannut Olivier Giroud on viimeistellyt neljä osumaa ja on maalipörssissä jaetulla kolmossijalla joukkuetoverinsa Kylian Mbappén ja Argentiinan Lionel Messin jälkeen. Mbappé ja Messi ovat osuneet viidesti.

Benzema palkittiin tänä vuonna maailman parhaana pelaajana, joten nähtäväksi jää, miten Deschamps tilanteen MM-kullan saavuttamisen suhteen näkee.

Jos Benzema todella on pelikunnossa ja Deschamps hänet MM-finaaliin kutsuu, on roolina hyvin todennäköisesti vaihtopelaaja. Kokenut luotsi tuskin lähtisi sotkemaan hyvin toimineen joukkueen dynamiikkaa tärkeimmällä hetkellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut