Viranomainen kertoo, millainen Venäjältä vapautetun Brittney Grinerin kotimatka oli

Koripalloilija Brittney Griner pääsi perjantaina palamaan Texasiin. Hänen seuranaan lennolla ollut viranomainen kertoo, että Griner ei halunnut missään nimessä istua hiljaa matkan aikana.

Brittney Griner elokuussa Venäjällä.

12.12.2022 10:34

Yhdysvaltalainen koripallotähti Brittney Griner, 32, pääsi perjantaina liki vuoden vankeuden jälkeen palaamaan Venäjältä kotimaahansa. Nyt Grinerin seurana lennolla Texasiin ollut yhdysvaltalaisvirkamies kertoo CNN:lle, millainen tähden kotimatka oli.

Panttivankeihin erikoistunut Yhdysvaltain hallinnon virkamies Rogers Carstens kertoo, että hän sanoi Grinerille lentokoneessa, että tämä voisi istua rauhassa paikallaan ja rentoutua vaikeiden kokemustensa jälkeen.

Carstensin yllätykseksi Griner ei kuitenkaan halunnut missään nimessä vain istua hiljaa paikallaan.

"Hän sanoi: ”Voi ei. Olen ollut vankilassa 10 kuukautta ja kuunnellut venäjän kieltä, haluan puhua. Ensinnäkin, ketä nämä ihmiset ovat täällä?”, ja sitten hän meni ohitseni ja jokaisen miehistön jäsenen luo, katsoi heitä silmiin, puristi heidän kättään ja kyseli heistä ja kysyi heidän nimensä. Hän loi henkilökohtaisen suhteen heidän kanssaan. Se oli todella upeaa”, Carstens kertoo CNN:lle.

"Ja myöhemmin 18-tuntisen lennon aikana hän käytti ehkä 12 tuntia vain jutellen, ja me keskustelimme kaikesta auringon alla”, hän jatkaa.

Carstensin mukaan hän sai Grinerista hyvin älykkään, intohimoisen, myötätuntoisen, nöyrän, mielenkiintoisen ja isänmaallisen kuvan. Ennen kaikkea koripalloilija oli hänen mielestään hyvin aito. Viranomainen kertoo myös, että Griner vaikutti voivan hyvin pitkästä vankeudesta huolimatta.

Griner oli puhunut kotimatkansa aikana Carstensille myös kokemuksistaan Venäjällä. Carstens ei kuitenkaan halunnut paljastaa yksityiskohtia asiasta julkisuuteen.

Griner tuomittiin yhdeksän vuoden vankeuteen huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta, sen jälkeen, kun hänen laukustaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita Moskovan lentokentällä helmikuussa.

Vastineeksi viime kuukaudet rangaistussiirtolassa Mordoviassa viettäneen Grinerin vapauttamisesta, Yhdysvallat sopi Venäjän kanssa luovuttavansa 25 vuoden tuomiota aseiden salakuljetuksesta istuneen Viktor Butin Venäjälle.

Grinerin ja Butin vaihto suoritettiin Abu Dhabin lentokentällä. Vangit kohtasivat lentokentän laskeutumisalueella nopeasti ennen kuin he jatkoivat omiin suuntiinsa.

Mediatietojen mukaan Griner meni ensimmäiseksi kotimaahansa saavuttuaan lääkärintarkastukseen kentän lähellä sijaitseviin armeijan tiloihin.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut