Cristiano Ronaldo on tilanteessa, jota tuskin osasi odottaa – venettä hän ei silti keikuta

Ronaldo ei ole kentällä enää tärkeä Portugalille, kirjoittaa urheilutoimittaja Jan Vilén.

Cristiano Ronaldo pääsi Sveitsi-ottelussa kentälle viimeiseksi vartiksi.

7.12.2022 13:30

Jalkapallon MM-kisojen viimeisessä neljännes­välierässä nähtiin tiistaina jotain, johon harva uskoi ennen turnauksen alkua. Portugali kohtasi Sveitsin, mutta supertähti Cristiano Ronaldo ei ollut avauskokoonpanossa.

Ronaldo on Portugalin kapteeni, ja hän oli aloittanut jokaisen alkulohko-ottelun. Saldona oli rangaistus­potkumaali avauspelissä Ghanaa vastaan.

Ensimmäiseen kohtalonotteluun päävalmentaja Fernando Santos kuitenkin pudotti kapteeninsa vaihtopenkille ja nosti tilalle 21-vuotiaan Gonçalo Ramosin. Ronaldo pääsi kentälle vasta vartti ennen loppua 5–1-johtoasemassa.

Ramos kiitti luottamuksesta ja iski hattutempun 6–1-murskavoitossa. Santos puolestaan osoitti, että hänelle joukkueen menestys on tärkeämpää kuin kukaan yksittäinen pelaaja.

Portugali kohtaa puolivälierässä Marokon, joka pudotti Espanjan rangaistus­potku­kilpailun jälkeen, ja on todella vaikea kuvitella, että Ramos menettäisi paikkansa avauksessa.

Tämä tarkoittaa sitä, että Ronaldo joutuu hyväksymään tilanteen, johon tuskin kuvitteli päätyvänsä viimeisiksi jäävissä MM-kisoissaan: hän ei ole joukkueelle enää tärkeä kentällä.

Ronaldolta on nähty seurajoukkueissa kiukuttelua päävalmentajan ja joukkuetoverienkin suuntaan, mutta maajoukkueessa hän ei keikuta venettä. Ei etenkään, kun uran viimeinen suuri unelma on enää kolmen voiton päässä.

MM-kisojen alla povattu superfinaali Argentiina–Portugali on edelleen mahdollinen, vaikka siihen onkin vielä matkaa.

Ihan samaa hohtoa otteluun on tosin hieman vaikeampi kuvitella kuin ennen turnausta. Lionel Messi on edelleen Argentiinan tärkein pelaaja, mutta Ronaldoa tuskin enää nähdään avauksessa MM-estradeilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut