Ronaldon korvaajan iski tehot, joita ei ole nähty lähes 30 vuoteen

Gonçalo Ramos oli Portugalin tähti murskavoitossa Sveitsistä.

Gonçalo Ramos iski hattutempun Sveitsiä vastaan.

7.12.2022 9:26

Ennen Portugalin ja Sveitsin kohtaamista tuskin kukaan osasi arvata, kuka ottelun ratkaisisi ja millaisilla tehoilla. 6–1-murskavoitto oli itsessään yllättävä, ja vielä yllättävämpi oli ottelun tähti.

Gonçalo Ramos, 21, teki maajoukkuedebyyttinsä vasta MM-kisoja edeltäneessä maaottelussa Nigeriaa vastaan. Benfican hyökkääjä pelasi 23 minuuttia 4–0-voitossa ja sai tililleen maalin ja maalisyötön.

MM-kisoissa hän pääsi loppuminuuteiksi kentälle Ghanaa ja Uruguayta vastaan, mutta tehoja ei tullut.

Oli siis melkoinen yllätys, että hän korvasi joukkueen kapteenin ja suurimman tähden Cristiano Ronaldon joukkueen ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

Eikä vain ottanut tämän paikkaa avauskokoonpanossa vaan myös joukkueen tähtenä ja ratkaisijana. Ramos iski kolme maalia, eli hattutempun, ja syötti lisäksi Raphaël Guerreiron 4–0-maalin.

Kun Ramos otettiin vaihtoon vartti ennen täyttä aikaa tilanteessa 5–1, oli hän ollut mukana kaikissa joukkueensa maaleista lukuun ottamatta Pepen kulmapotkusta puskemaa 2–0-osumaa.

Tilastopalvelu Optan mukaan Ramosin tehoilta oli ensimmäinen sitten vuoden 1994 kisojen, kun yksi pelaaja on mukana vähintään neljässä maalissa.

Vuonna 1994 Venäjän Oleg Salenko iski peräti viisi maalia Kamerunin verkkoon ja syötti lisäksi yhden 6–1-voitossa. Salenko voitti Yhdysvaltojen MM-turnauksen maalipörssin kuudella osumallaan.

Ramos nousi Qatarin MM-kisojen maalipörssin jaetulle kakkospaikalle muun muassa Argentiinan Lionel Messin, Brasilian Richarlisonin ja Ranskan Olivier Giroud’n kanssa. Kärjessä on Ranskan Kylian Mbappé viidellä osumallaan.

Lue kaikki MM-jalkapalloa koskevat uutiset täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut