Maalivahdille helppo peli voi olla vaikea – Narukerälle ”klassinen ketsuppipulloefekti"

Narukerä kaatoi JPS:n 11–1. Pistepörssin viime kauden voittaja Eero Paavola sai hirmutehot.

Santeri Rantaselle tilanteita tuli harvakseltaan. Pari huipputorjuntaa hän kuitenkin nappasi.

4.12.2022 15:34 | Päivitetty 4.12.2022 18:30

Pori

Narukerä ei jättänyt mitään saumaa Porissa vierailleelle JPS:lle.

Kauden ensimmäisissä peleissä viimeistelyn kanssa tuskailleen porilaisjoukkueen hanat aukesivat kertalaakista sunnuntaina.

Kotijoukkue teki alusta asti selväksi, että pisteet jäävät Poriin. Vain yhdentoista minuutin jälkeen tulostaululla komeili jo 3–0-johto.

Maalihanat eivät sulkeutuneet missään vaiheessa iltapäivää, ja Kerä suorastaan namutteli maalin toisensa jälkeen.

Loppulukemiksi kirjattiin lopulta tylyt 11–1 (6–1).

"Tämä oli kauden ensimmäinen ehjä kokonaisuus molemmilla puoliskoilla. Valmistautuminen sujui täysin nappiin", vain yhden osuman selkänsä taakse päästänyt Narukerän maalivahti Santeri Rantanen kommentoi.

Vaikka Narukerän voitto olikin murskaava, myös Rantasen urakkaan mahtui pari huipputorjuntaa.

Maalivahdille sunnuntain kaltainen peli on usein hyvin haasteellinen, kun vetoja tulee harvakseen ja keskittyminen täytyy kuitenkin pitää pelissä ja seuraavassa tilanteessa.

"Kyllähän nämä niitä vaikeimpia pelejä maalivahdin näkökulmasta ovat. Siinä pitää vain pysyä kärsivällisenä ja keskittyä kokoajan siihen seuraavaan suoritukseen", hän sanoi.

Ensimmäisissä peleissä Narukerällä oli paikkoja rutkasti useampaan maaliin, mitä lukemat kertoivat. Sunnuntaina onni kääntyi päälaelleen.

"Klassinen ketsuppipulloefekti. Kyllä me tiesimme, että se jossain kohtaa sieltä aukeaa", Rantanen totesi.

Parhaina tehomiehinä kunnostautuivat peräti neljä maalia tehnyt Kristian Paukkonen, sekä hurjat 1+6 tehot lyönyt Eero Paavola. Suorituksen arvoa korostaa entisestään se, että syötöistä jopa neljä tuli pelitilanteesta.

Viime kaudella Paavola keräsi tehopisteitä erityisesti kulmalyönneistä. Ne johdattivat hänet pistepörssin voittoon. Sunnuntain tehopeli nosti hänet jälleen pörssikärkeen tehoin 3+9=12.

Tomi Mustonen ja Joona Rajala molemmat kaksi maalia. Paavolan lisäksi kertaalleen onnistuivat Veeti Kujansuu ja Leevi Vihtalahti.

Narukerän seuraava ottelu on vuorossa tulevana lauantaina OLS:n vieraana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut