Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen säväyttivät – ”Yritin kyllä kaikkeni”

Suomen kärkikaksikko näytti tuttua osaamistaan Lillehammerissa. Niskasta yhteislähdön ruuhka stressasi.

Krista Pärmäkoski jäi vain parin metrin päähän palkintokorokkeesta.

4.12.2022 15:17

Krista Pärmäkoski ylsi neljänneksi ja Kerttu Niskanen viidenneksi maastohiihdon naisten maailmancupin 20 kilometrin yhteislähtökilpailussa Norjan Lillehammerissa.

Suomalaiskaksikko jäi perinteisen hiihtotavan kilpailun loppukirissä lopulta vain parin metrin päähän palkintokorokkeesta.

Frida Karlsson näytti lopussa hyytyvän jo kärkipaikaltaan, mutta ruotsalainen sinnitteli maaliviivan yli ensimmäisenä ennen Norjan Tiril Udnes Wengiä ja maannaistaan Ebba Anderssonia.

Pärmäkoski jäi Karlssonista 2,9 sekuntia ja Niskanen 3,5 sekuntia.

Pärmäkoski ja Niskanen olivat kisan alussa tarkkailuasemissa, mutta viimeisillä kierroksilla suomalaiset osoittivat iskukykyään.

Viimeisellä kierroksella karkumatkalle lähteneet Karlsson ja Andersson ajettiin lopulta kiinni pitkälti suomalaisten urakoinnin ansiosta.

”Yritin kyllä kaikkeni, mutta muut menivät sen verran kovaa. Peesistä oli niin paljon hyötyä, että piti malttaa alussa. Välissä piti tehdä kiriä ja nostaa sijoitusta. Luisto ja pito olivat hyviä, joten luotin siihen”, Pärmäkoski kertaili V Sportin haastattelussa.

Niskanen ei suoranaisesti nauttinut yhteislähtökilpailun huumasta.

”Oli todella stressaava kisa. Ei ollut mitään järkeä laittaa yhteislähtöä tuolle radalle, tuli tehtyä ihan turhaa työtä ja olin koko ajan väärässä paikassa. Välillä valahdin todella kauas (kärjestä). Käytin turhaan energiaa”, Niskanen harmitteli.

Anne Kyllönen hiihti kolmantena suomalaisena vajaan 20 hiihtäjän pääjoukossa ja oli lopulta maalissa 18:s. Kyllösen ero kärkeen kasvoi maalissa puoleen minuuttiin.

Muista suomalaisista Katri Lylynperä hiihti 22:nneksi, Hilla Niemelä sijoittui 37:nneksi ja Eveliina Piippo lykki 41:nneksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut