Vuorenmaa tahditti Vampulan yllätysvoittoon sarjakakkosesta – Huittislaisten ei tarvitse nöyristellä minkään liigavastustajan edessä

Vampula kesytti alkusyksyn yllättäjän Puijo Wolleyn viiden erän tiukan taistelun jälkeen.

Teija Vuorenmaa nousi ykköshahmoksi, kun LP-Vampula kaatoi liigakakkosen Puijo Wolleyn.

4.12.2022 21:31

Pitkin syksyä parantanut LP-Vampula alkaa olla varteenotettava vastustaja kaikille naisten lentopalloliigan joukkueille.

Tuore näyte saatiin sunnuntai-iltana, kun huittislaiset pehmittivät sarjakakkosen Puijo Wolleyn kotiyleisönsä riemuksi lukemin 3–2 (21–25, 25–23, 25–23, 15–25, 15–9).

Syksyn viides voitto nosti Vampulan pelaajien tunnelman ymmärrettävästi kattoon, mutta työsarkaa on edelleen paljon jäljellä.

Pudotuspelipaikkaa himoitseva joukkue tarvitsee lisää voittoja kuumeisesti noustakseen runkosarjan kahdeksan parhaan joukkoon. Nykyinen yhdeksäs sija ei riitä puolivälieriin.

Ja sopii huomioida sekin, että Vampulan taakse juuttunut Nurmon JymyVolley on vain pisteen jäljessä.

Näin puheet kaikkien aikojen tasaisimmasta liigasta eivät ole tällä kertaa pelkkää sanahelinää. Kuten niin usein aiemmin paitsi lentopallossa niin myös monessa muussa lajissa.

Monet valmentajat ovat tiivistäneet tämän kauden liigavaatimukset osuvasti. Jokainen voitto vaatii hyvää peliä. Enää ei heru pisteitä puolivaloilla, kuten monena aiempana talvena.

Vampulan yhteispeli on hioutunut sellaiseen formuun, että Ziga Kosin luotsaama joukkue pystyy kaatamaan hyvänä päivänä vastustajan kuin vastustajan. Palaset ovat loksahdelleet paikalleen.

Huipputulokset vaativat aina tiiviin joukkuetyöskentelyn lisäksi kovia ratkaisijoita. Vampulan tilanne on nyt erinomainen tämän suhteen, koska viime kaudelta tuttu luottolaituri Kristiana Petrova on saanut seurakseen maannaisensa Iveta Stanchulovan ja ison harppauksen ottaneen Teija Vuorenmaan.

Välivuoden pitänyt Vuorenmaa on tehnyt upeata jälkeä hakkurin tontilla ja noussut syksyn suurimpiin liigayllättäjiin.

Nyt Vuorenmaa kuritti sarjan kärkipaikoista taistelevaa Puijoa 21 pisteellä.

Passari Lotta Kukkonen ansaitsee erityistunnustuksen. Hän käytti hyökkääjiä viisaasti ja kirjasi pelintekijälle huiman saldon 7/+5. Tämä sisälsi kolme torjuntaa ja kolme ässää.

Kuopiolaisten iskukyky tippui melkoisesti, kun hakkuri Johelins Belisarion kausi päättyi loukkaantumiseen. Nyt Minna Uusi-Illikainen ja Venla Huolman pelasivat vaativalla paikalla, mutta kummankaan tehot eivät riittäneet.

Niinpä Puijon tulivoima jäi kaksikon Hilkka HujanenEmilia Kääntä varaan. Etenkin Hujanen aiheutti Vampulalle runsaasti päänvaivaa sekä hyökkääjänä että syöttäjänä, mutta Vampula kesti paineen.

Hujasen näyttöhalut olivat varmasti huipussaan, sillä hän kuului Vampulan vahvuuteen kaudella 2017–18.

Vampulan liigataival jatkuu ensi sunnuntaina kotiottelulla hallitsevaa mestaria Kuusamon Pallo-Karhuja vastaan.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut