Lopetettiinko Pelén syöpähoidot? Mbappé: ”Rukoilkaa kuninkaan puolesta”

Brasiliaisen medialähteen mukaan Pelé on palliatiivisessa hoidossa. Tietoa ei ole varmistettu.

Pelé on brasilialaismedian mukaan siirretty palliatiiviseen hoitoon.

3.12.2022 20:27

Brasilian jalkapallolegenda Pelé on siirretty palliatiiviseen hoitoon brasilialaismedian mukaan. Myös The Guardian uutisoi Pelén uudesta hoitovaiheesta, mutta brittilehti tukeutuu samaan lähteeseen, Folha de S Paulo -lehteen.

Brasilialaismedian mukaan Pelén siirto palliatiiviseen hoitoon johtuu siitä, että hoidot, kuten kemoterapia, eivät enää tehonneet hänen paksusuolensyöpäänsä.

Palliatiivinen hoito ei merkitse suoraan saattohoitoa, mutta palliatiivisen hoidon viimeinen vaihe on saattohoito. Pelén tilanteessa ei ole vielä puhuttu saattohoitona, mutta brasilialaismedian mukaan Pelélle annetaan enää vain kivunlievitystä ja hoitoa hengenahdistukseen.

Ranskan jalkapallomaajoukkueen ykköstähti Kylian Mbappé julkaisi lauantaina lyhyen viestin Twitterissä: ”Rukoilkaa kuninkaan puolesta.”

Pelé, 82, meni sairaalaan viime tiistaina syöpähoitojen uudelleen arviointiin. Samalla hänellä todettiin olevan hengitystietulehdus.

Pelén manageri tai Albert Einstein -sairaala São Paulossa eivät olen kommentoineet jalkapallolegendan tilannetta. Sen sijaan viime perjantaina tiedotettiin, että Pelé on saamassa antibioottihoitoa ja että hänen tilansa on vakaa.

Peléllä todettiin paksusuolen syöpä syyskuussa 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut