Jännitys pääsi jo MuSan puseroon

Kun luotto omaan systeemiin säilyi, MuSa pystyi kääntämään kotiottelun edukseen.

Jasmin Ylikraka (oik.) teki MuSalle kaksi maalia.

3.12.2022 19:05

Pori

MuSa–HIFK 4–2.

Mestaruuden kahdesti peräkkäin voittaneella Musan Salamalla oli tärkeä peli, jotta futsal-liigaa johtava Ylöjärven Ilves ei pääsisi sarjataulukossa karkuun.

Vieraaksi porilaiset saivat sarjassa seitsemäntenä majailevan, kahden kauden takaisen finaalivastuksen HIFK:n.

MuSaa koeteltiin, mutta lopulta porilaiset pystyivät nousemaan 4–2 (1–1)-voittoon.

Ottelun alku mentiin odotetusti MuSan hallinnassa, mutta tilanteiden päättämisestä ja viimeistelystä puuttui parhain terä.

HIFK puolusti taistellen ja pääsi ottelussa myös johtoon alun mylläkän jälkeen, kun Hanna Putaalan kaukolaukaus yllätti MuSan maalivahdin Siiri Liljan.

MuSa onnistui rikkomaan oman kuparisensa vasta jakson loppupuolella, kun helsinkiläisten pienoinen ylihyökkääminen kostautui. Anni-Elina Luotonen pääsi iskemään vastaan ja tasoitti taukolukemiksi 1–1.

Ottelun toisen puoliskon alku oli oikeastaan kuin peilikuva ensimmäisestä. MuSa hallitsi, mutta HIFK pääsi iskemään. Tällä kertaa tasoitusta ei kuitenkaan jouduttu odottamaan yhtä kauan, kun Jasmin Ylikrakan kaukolaukaus upposi maaliin.

Ylikraka oli asialla myös toistamiseen hetkeä myöhemmin, kun vierailijoiden maalivahti Tytti-Maria Mikkolalle sattui kämmi avauksessa ja MuSan luottosoturi oli kärkkäänä paikalla.

Ottelun lopussa HIFK sai vielä painetta ja haki tasoitusta, mutta Elina Setälän 4–2-maali oli viimeinen niitti.

"Alku oli kieltämättä hieman vaikea, kun vastustaja pääsi johtoon. Taisteluilmeemme oli kuitenkin läpi ottelun hyvä”, Ylikraka mietti.

"Toisella puoliskolla pääsi ehkä pieni jännitys puseroon, kun jouduimme jälleen häviölle, mutta luotto omaan systeemiin pysyi.”

Itse parhaillaan armeijassa asepalvelusta suorittava Ylikraka ei ollut päässyt harjoittelemaan pallon kanssa kunnolla, joten alkuun tatsi oli hieman hukassa.

"Perjantaina pääsin vain treenaamaan, mutta kyllä se siitä lähti pikkuhiljaa."

"Kiva oli myös onnistua maalinteossa, kun itse olen yleensä kunnostautunut enemmänkin syöttäjän roolissa.”

MuSan pelit naisten futsal-liigassa jatkuvat tiistaina itsenäisyyspäivänä GFT:tä vastaan kotiottelulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut