Luis Suárez ei aio pyytää anteeksi tekoaan, joka jakaa edelleen mieli­piteitä

Uruguay ja Ghana taistelevat jatkopaikasta H-lohkossa perjantaina.

Luis Suárez epäonnistui Portugalia vastaan maalinteossa ottelun loppuhetkillä.

1.12.2022 19:22

Jalkapallon MM-kisoissa ratkaistaan perjantaina viimeiset 16 parhaan joukkoon menijät, kun G- ja H-lohkot saadaan päätökseen.

H-lohkossa Portugali on jo varmistanut jatkopaikkansa, mutta toisesta jatkajasta käydään kiivas kamppailu. Kakkospaikka ratkeaa käytännössä Ghanan ja Uruguayn välisessä ottelussa. Ghanalla on kolme pistettä ja Uruguaylla yksi, kuten myös Etelä-Korealla.

Ottelu herättää suuria tunteita sekä Uruguayn että Ghanan leirissä, ja syynä ovat vuoden 2010 MM-kisat. Silloin joukkueet kohtasivat välierässä, joka huipentui jatkoajan viime hetkille.

Uruguayn hyökkääjä Luis Suárez torjui käsillään Ghanan puskun maaliviivalta ja tuli ulosajetuksi. Ghanan Asamoah Gyan ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa pilkulta, vaan ratkaisu haettiin rangaistuspotkukilpailusta, jonka Uruguay voitti.

Tilanne jakoi ja jakaa edelleen vahvasti mielipiteitä. Osa näkee sen epäurheilija­maisena tekona, jolla vietiin varma maali. Toiset näkevät tempun sellaisena, jonka jokainen tekisi vastaavassa tilanteessa antaakseen joukkueelleen mahdollisuuden selvitä.

Ottelu ja viime hetken tapahtuma otettiin puheeksi torstain lehdistötilaisuudessa, ja Suárezilla oli selvä käsitys tilanteesta.

”En aio pyytää sitä anteeksi. Minä torjuin pallon käsillä, mutta Ghanan pelaaja epäonnistui rangaistuspotkussa”, hän kommentoi.

”Jos olisin vahingoittanut pelaajaa ja saanut punaisen, olisin pyytänyt anteeksi. Nyt tuomari vihelsi rangaistuspotkun, mutta ei ole minun vikani, että Ghanan pelaaja epäonnistui.”

Uruguay ei ole vielä onnistunut maalinteossa Qatarin MM-nurmilla, joten Suárezin onnistuminen perjantaina tulisi oivalliseen saumaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut