Tapio Lehtinen sai hyviä uutisia Intian valtamerelle, pääsee pois laivasta ehkä pian

Intian valtamerellä haaksirikkoutuneen Tapio Lehtisen taustatiimi on jo lähettänyt Jakartaan matkapuhelimen ja luottokortin. Suomen suurlähetystö Indonesiassa kirjoittaa uuden passin. Näin Lehtinen pääsisi jouluksi kotiin.

Tapio Lehtisen yksinpurjehduskisa alkoi 4. syyskuuta Les Sables-d’Olonnesta Biskajanlahdelta.

1.12.2022 13:51

Yksinpurjehduksen Golden Globe Race -kisassa haaksirikkoutunut Tapio Lehtinen päässee sittenkin jouluksi kotiin.

Lehtinen pelastettiin Hongkongin lipun alla matkaavaan Darya Gayatri -rahtialukseen, jonka määränpää on Rizhaossa Kiinassa.

Suomessa oleva taustatiimi on yrittänyt koko ajan järjestää Lehtiselle kotiinpaluuta ennen kuin alus pääsee Kiinaan.

Torstaina Lehtinen kertoi HS:lle satelliittipuhelussa aluksen komentosillalta, että hänellä on mahdollisuus päästä pois laivasta Jakartassa, jonne se saapuu Suomen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.

”Se on lupaava alustava tieto, ettei tarvitsisi lusia Kiinaan asti”, Lehtinen sanoi.

Laiva ei mene Jakartassa satamaan, vaan sieltä tulisi vene hakemaan Lehtistä.

”Mikään ei ole vielä varmaa. Pidetään peukkuja. Varustamo vääntää ja kääntää asiaa moneen kertaan. Kiina olisi huono vaihtoehto. Voisi olla, etten pääsisi sielläkään pois laivasta, vaan pitäisi lähteä uudelle matkalle sen mukana”, Lehtinen sanoi.

Taustatiimi on jo lähettänyt Lehtiselle matkapuhelimen ja luottokortin Jakartaan. Suomen suurlähetystö Indonesiassa kirjoittaa Lehtiselle uuden passin.

”Sitten pääsisin jouluksi kotiin”, Lehtinen toivoi.

Lehtinen kertoi, että myös laivan ensimmäisen perämiehen pitäisi päästä maihin ennen Kiinaa.

”Perämies menee naimisiin 4. tammikuuta. Häihin on tulossa 500 vierasta, ja ne kestävät pari kolme päivää. Jos hän ei pääse pois ennen Kiinaa, vaarana on, ettei hän ehdi omiin häihinsä.”

Laivalla suomalaiskippari on pitänyt yllä kuntoaan kävelemällä kaksi kertaa päivässä 220 metriä pitkän rahtialuksen ympäri.

”Kun kiertää kahdesti 20 kertaa, saa melkein kymmenen kilometrin lenkin.”

Laivassa on pieni kuntosali, jota Lehtinen käyttää ahkerasti. Päivärutiineihin kuuluvat myös pöytätennisottelut intialaisen miehistön kanssa.

”Miehistö on superystävällinen. He ovat hyvää pataa keskenään. Ilmapiiri ei vastaa lainkaan karua kuvaa ronskista rahtilaivaelämästä”, Lehtinen sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut