Marcus Rashford kertoi surullisen syyn maali­tuuletukselleen

Rashford teki kaksi maalia Walesin verkkoon.

Marcus Rashford kunnioitti kuollutta ystäväänsä maalituuletuksellaan.

30.11.2022 15:18

Englannin jalkapallomaajoukkueen manageri Gareth Southgate kehui hyökkääjä Marcus Rashfordin esitystä Qatarin MM-kisojen alkulohkon viimeisessä ottelussa, jossa Englanti voitti tiistai-iltana Walesin maalein 3–0.

Rashford iski ottelussa kaksi maalia, joista ensimmäinen oli komea vapaapotkumaali. Huomio kiinnittyi maalin jälkeiseen tuuletukseen: Rashford meni polvilleen ja osoitti käsillään taivaaseen.

Ottelun jälkeen Rashford kertoi syyn tuuletukselleen.

”Menetin ystäväni muutama päivä sitten. Hän sairasti pitkään syöpää. Olen iloinen, että onnistuin tekemään maalin hänelle. Hän oli vahva tukijani ja hyvä ystäväni”, Rashford kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Southgatekin kuuli syyn tuuletukselle vasta ottelun jälkeen. Southgate sanoi, että hänen kunnioituksensa pelaajaa kohtaan vain kasvoi.

Vuoden 2021 EM-finaalissa Rashford oli yksi kolmesta, jotka epäonnistuivat rangaistuslaukauksessa Italiaa vastaan. Hän, sekä muut epäonnistujat Bukayo Saka ja Jason Sancho, joutuivat rasististen solvausten kohteeksi.

EM-turnausta seuranneella valioliigakaudella Rashfordin pelit eivät sujuneet. Manchester United myös harkitsi pelaajan myymistä, mutta Erik ten Hagin tultua seuran manageriksi myös Rashfordin pelaaminen on parantunut.

”Hänellä on ollut haasteita. Näin häntä [Rashfordia] kesällä ja keskustelimme pitkään. Hänellä oli selkeitä ajatuksia, joita hänen piti pohtia. Hänen otteisiinsa on tullut onnellisuutta”, Southgate kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut