Roope Hintz solmi jättimäisen NHL-sopimuksen

Roope Hintz jatkaa Dallasin tukipilarina kahdeksan seuraavaa kautta. Hän tienaa sopimuksestaan 67,6 miljoonaa dollaria.

Hyökkääjä Roope Hintz jatkaa Dallas Starsissa kahdeksan vuoden jättisopimuksella. Kuva marraskuulta 2022, kun Hintz juhli maalia Los Angeles Kingsiä vastaan.

29.11.2022 21:14

Helsingin IFK:ssa kausina 2015–2017 pelannut ja IFK:sta Pohjois-Amerikkaan siirtynyt jääkiekkoilija Roope Hintz on solminut jättisopimuksen NHL-seura Dallas Starsin kanssa.

26-vuotias keskushyökkääjä solmi kahdeksan vuoden sopimuksen, joka takaa Hintzille 67,7 miljoonaa dollaria palkkatulot. Dallas tiedotti sopimuksesta tiistaina.

Euroina Hintzin sopimuksen arvo on hieman yli 65 miljoonaa euroa. Sopimuksen keskipalkka on 8,45 miljoonaa dollaria.

Tampereen Ilveksessä aikuisten tasolle murtautunut Hintz on noussut viime kausien aikana Dallasin hyökkäyksen yhdeksi tärkeimmistä pelaajista ja ykkössentteriksi. Kuluneella kaudella Hintz on koonnut 22 peliin 24 tehopistettä.

Uusi sopimus astuu voimaan kauden 2023–2024 alussa ja loppuu kauteen 2030–2031.

Tällä kaudella Hintzin palkka on 3,1 miljoonaa dollaria, joten palkankorotus on reilut viisi miljoonaa kaudessa.

”Roope on dynaaminen kahden suunnan keskushyökkääjä, joka on todistanut olevansa NHL:ssä pelipaikkansa parhaita. Valmennuksemme voi luottaa häneen tilanteessa kuin tilanteessa”, Dallasin GM Jim Nill kehuu Hintziä seuran tiedotteessa.

Hintz on Dallasin kakkoskierroksen varaus kesältä 2015. Hän on pelannut NHL:ssä viidellä kaudella runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä 301 ottelussa ja tehnyt 119 tehopistettä.

Hintz aloitti jääkiekon Nokian Pyryssä ja pelasi juniorina pitkään Ilveksessä, jossa teki liigadebyyttinsä kaudella 2013–14.

Hintz on pelannut myös Dallasin farmijoukkue Texas Starsissa ja Yhdysvaltojen juniorisarjassa. Hintz voitti nuorten maailmanmestaruuden Suomen paidassa 2016.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut