Jalkapallojätti Juventus skandaalin keskellä – koko seurajohto erosi

Torinolaisseuraa tutkitaan pelaajasiirroista saatujen 282 miljoonan euron suuruisten pääomavoittojen vuoksi.

Andrea Agnelli ja koko Juventuksen hallitus jättävät tehtävänsä.

29.11.2022 13:12

Rooma

Jalkapallojätti Juventuksen koko hallitus jättää tehtävänsä. Tehtävänsä jättävät myös hallituksen puheenjohtaja Andrea Agnelli ja varapuheenjohtaja Pavel Nedved.

Italialaisseura Juventuksen tiedotteessa hallituksen ero yhdistetään avoimiin oikeus- ja kirjanpito-ongelmiin. Näillä viitataan käynnissä olevaan rikostutkintaan. Italian Torinossa syyttäjät ovat viime vuodesta lähtien tutkineet syytöksiä kirjanpitorikoksista sekä pelaajien siirtoihin ja lainaamiseen liittyvistä epäsäännöllisyyksistä.

Juventuksen pääomistaja, hollantilainen holdingyhtiö Exor tiedotti tiistaina esittävänsä puheenjohtajaksi Gianluca Ferreroa. Ferrero on neuvonantaja, tilintarkastaja ja hallitusjäsen useissa yrityksissä.

Väistyvä hallitus päätyi eroon asiantuntijoilta saatujen "uusien oikeudellisten ja kirjanpidollisten näkemysten" vuoksi. Hallituksen mielestä olisi parasta, että torinolaisseura saisi ongelmiensa käsittelemiseksi uuden hallituksen.

Juventuksen mukaan toimitusjohtaja Maurizio Arrivabeneä pyydettiin jatkamaan seuran puikoissa siirtymäajan, kunnes uusi hallitus saadaan kasaan.

Seuraava osakkeenomistajien kokous on määrä järjestää joulukuun 27. päivänä. Osakkeenomistajien on tämän jälkeen tarkoitus kokoontua jälleen tammikuun 18. päivänä ja nimittää seuralle uusi hallitus.

Agnellin valvovan silmän alla Juventus voitti yhdeksän Italian Serie A:n mestaruutta ja ylsi kahdesti Mestarien liigan finaaliin. Agnelli on ollut myös kova jalkapallon Superliigan puolestapuhuja.

Pelaajasiirrot syynissä

Juventusta tutkitaan vuosien 2019, 2020 ja 2021 tuloksissa esiintyneiden pelaajasiirroista saatujen yhteensä 282 miljoonan euron suuruisten pääomavoittojen vuoksi.

Syyttäjät selvittävät, onko Italian pörssiin listautunut Juventus esittänyt edellä mainittuna ajanjaksona valheellisia kirjanpitotietoja sijoittajille sekä esittänyt kuitteja olemattomista liiketapahtumista.

Samaan aikaan Juventus on muiden seurojen ohella Italian jalkapalloliiton (FIGC) tutkittavana pelaajasiirtojen vuoksi. FIGC aloitti tutkintansa lokakuussa.

Syyttäjien tutkimuksen tulokset välitetään myös FIGC:lle, jolla on valtuudet rangaista jalkapalloseuroja. Joukkueet voivat saada sakkoja tai jopa lähtöpassit liigasta. Juventuksen tiedotteen mukaan seura tekee jatkossakin yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut