Karhut vajaamiehisenäkin voittoon 18 maalin pelissä: ”Puoleentoista erään emme päästäneet yhtään ja teimme itse seitsemän maalia”

Happee Steamers meinasi yllättää porilaiset aivan ottelun lopussa. Karhujen kokoonpanossa oli vain yksi maalivahti 14 kenttäpelaajaa.

Eero Vanhatalo (vasemmalla) oli Karhujen tehokkain sunnuntain pelissä. Tatu Ruohonen (7) ja Juho Myllyharju pääsivät nauttimaan tärkeän pelin voitosta.

27.11.2022 19:04

Pori

Pöytäkirjaan oli merkitty 15 kenttäpelaajaa ja maalivahti, mutta tosi asiassa siinäkin oli yksi liikaa. Tehokkaasti kauden aloittanut Janne Kuusiluoto joutui jäämään sivuun.

Materiaalivaje näkyi, mutta Karhut onnistui puristamaan 10–8 (2–4, 4–0, 4–4) -voittoon. Maalijuhlat eivät ole salibandyssä tuntematonta todellisuutta, ja kuten sunnuntaina kävi, usein takaa-ajava kykenee kavennusosumiin ilman maalivahtia.

Karhujen kamppailusta tuli silti tiukempi kuin alun perin oli suunnitelmissa.

”Ensimmäisessä erässä olimme huonompia ja jokaisessa asiassa askeleen, kaksi tai kolmekin perässä. Tauolla asioita käytiin voimakkaasti läpi, minkä jälkeen noin puoleentoista erään emme päästäneet yhtään ja teimme itse seitsemän maalia”, päävalmentaja Jani Rajala muotoili.

Kavennuksia kuitenkin nähtiin jopa jännittävän paljon.

”Kuudella viittä vastaan pelaamista emme ole paljon harjoitelleet, ja se täytyy nyt ottaa ohjelmaan. Pelimme hieman hajosi siinä.”

Porilaisjoukkueella oli epäonnea monessa asiassa. Kokoonpanon kapeus ei ollut täysin suunniteltua, vaikka osa edustusjoukkueen pelaajista on ollut mukana myös P22 SM-sarjan karsintapeleissä.

”Maalivahdeista Miro Rantalalla oli loppusotahommia, ja Ville Laxillakin alla P22-peli lauantailta. Flunssa-aaltokin osui huonoon saumaan, samoin junioreiden peli Nokian KrP:tä vastaan meni päällekkäin tämän ottelun kanssa. Toki se oli hyvin katsottu vastustajaltakin.”

Veikeä yksityiskohta oli myös se, että Happee Steamersin ykkösketjussa viiletti kaksi Karhuissa nähtyä hahmoa.

Julius Tuominen teki yhden ja syötti kolme osumaa. Paavo Kankaanpää puolestaan onnistui kerran maalinteossa.

”Pojat pelasivat todella hyvin. Meillä oli kyllä tiedossa, kuinka vastustaja pelaa. Kaksinkamppailuja hävisimme väärissä paikoissa.”

Tämän kauden Divarissa kärkinelikko on melkeinpä äärimmäisen tiivis. SalBa, LNM ja M-Team ovat tasapisteissä, sillä kaikilla on niitä 28. Karhut on neljäntenä vain pisteen päässä kolmikosta.

”Meillä on muun muassa ÅIF:n ja SaiPan kierros edessä. Rangers kohdataan kotona ja vielä ennen joulua on Happee Steamers vastassa uudelleen. Niistä olen budjetoinut paljon pisteitä. Meidän on saatava hyvä viikko alle, ja jokaisen on keskityttävä pieniinkin juttuihin tosissaan ja huolellisesti.”

Sunnuntaina porilaisista tehokkaimpia olivat Eero Vanhatalo (3+1), Daniel Levola (2+0), Eetu Annila (1+1), Tuomas Huhtala (1+1) ja Riku Haanpää (1+1).

Myös Tomi Jerkku ja Tuukka Haudanlampi osuivat maalipuiden väliin. Aatu Tommila syötti kaksi osumaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut