Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski saivat kutsun Linnan juhliin mutta aikovat jättää ne väliin

Krista Pärmäkoski oli tyytyväinen suorituksiinsa Rukalla, koska erot palkintokorokesijoituksiin oli pieniä.

Krista Pärmäkoski ei aivan pysynyt kärkihiihtäjien vauhdissa Rukan maailmancupin takaa-ajokisassa.

27.11.2022 16:51

Ruka

Ruotsin Frida Karlsson on yksi niistä muutamasta hiihtäjästä, jotka onnistuivat päihittämään Norjan mahtinaisen Therese Johaugin maailmancupin normaalimatkoilla neljän viime kauden aikana.

Karlsson teki sen tempun kolme kertaa, viimeksi vuosi sitten Rukalla.

Sunnuntaina Karlsson ilmoittautui uransa viime kauteen lopettaneen Johaugin manttelinperijäksi voittamalla näytöstyyliin 20 kilometrin takaa-ajokilpailun (v) Rukalla.

Karlsson lähti kisaan kuusi sekuntia lauantain kympin voittaneen Ebba Anderssonin perään ja otti tämän heti kiinni. Sen jälkeen kaksikko taivalsi yhdessä noin 17,5 kilometrin kohdalle, jossa Karlsson kiihdytti vauhtia ja karkasi voittoon.

Suomen kärkinaiset Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen hiihtivät suurimman osan kilpailua ryhmässä, joka kamppaili kolmannesta sijasta.

Se ratkaistiin massakirissä, jossa suomalaiset jäivät sivurooliin. Pärmäkoski sijoittui yhdeksänneksi ja Niskanen 12:nneksi.

”Meni välillä vähän laturetkeilyksi”, Pärmäkoski kuvasi porukan tempoilevaa vauhtia.

Pärmäkoski oli tyytyväinen viikonlopun suorituksiinsa. Hän perusteli näkemystään sillä, että ero palkintokorokesijoitukseen oli pieni, lauantaina viisi ja sunnuntaina neljä sekuntia.

”Tilanne on hyvä ja hallinnassa. Tästä on hyvä jatkaa. Mielestäni oli hyvää tekemistä, ja hyvin pystyin vastaamaan vielä vikalla ringillä, kun siellä lähdettiin lyömään siihen nousuun”, Pärmäkoski sanoi.

Niskanen kertoi, että edellisen päivän suoritukseen vaikutti tahmean vireen lisäksi se, että sukset eivät toimineet parhaalla mahdollisella tavalla.

”En ole ainakaan itse huolissani, mutta tämä ei ollut tietenkään sitä mitä lähdin hakemaan. Eilen yritin lähteä hiihtämään palkintopallista. Kymmenes sija on kaukana siitä. Nyt hiihto tuntui paremmalta kuin eilen, ihan ok.”

Viime talvena kaksi olympiamitalia saavuttanut Niskanen kertoi saaneensa kutsun Linnan juhliin, mutta ne jäävät häneltä näillä näkymin väliin.

”On tarkoitus pysyä terveenä ja hiihtää kaikki kisat suunnitelman mukaan. Olisi ollut kunnia ja kiva päästä sinne, eikä niitä kutsuja tule joka vuosi, mutta haluan myös pysyä terveenä ja hiihtää kauden aikana mahdollisimman kovaa. Sen eteen pitää tehdä kaikki päätökset. Siellä on paljon porukkaa pienessä tilassa”, Niskanen perusteli ratkaisuaan.

Itsenäisyyspäivänä hän aikoo olla Norjassa, koska siellä hiihdetään edellisenä ja seuraavana viikonloppuna maailmancupia.

Niin ikään olympiamitalin saavuttanut Krista Pärmäkoski sai myös kutsun Linnan juhliin, mutta hänkin aikoo jättää ne väliin.

Juttua muokattu 27.11.2022 kello 20.10: Otsikkoon ja leipätekstiin lisätty tieto Krista Pärmäkosken kutsusta ja päätöksestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut