Brasilia on varma, että Neymar palaa johtamaan joukkuetta

Brasilian päävalmentaja joutuu korvaamaan supertähti Neymarin ja oikean pakin Danilon Sveitsi-ottelussa.

Neymar oli tuskissaan MM-avauksessa Serbiaa vastaan saatuaan useita kolhuja serbialaisilta.

27.11.2022 16:37

Brasilian maajoukkueessa ollaan varmoja, että tähtipelaaja Neymar palaa vielä johdattamaan maajoukkuetta kohti kuudetta maailmanmestaruutta siitä huolimatta, että hän sai nilkkavamman MM-avauksessa.

Brasilian kapteeni joutui 2–0-voitossa Serbiasta sivuun nilkkanyrjähdyksen takia ja on sivussa maanantain Sveitsi-ottelusta.

Epäilijöiden mukaan Neymarista tuskin on apua enää Brasilialle turnauksessa, joka päättyy 18. joulukuuta. Mutta puolustaja Marquinhos, Neymarin joukkuekaveri PSG:stä, kertoi, että Neymar on ollut intensiivisessä fysioterapiassa vamman jälkeen.

”Vamman saaminen tuntui pahalta ja pelin jälkeen hän oli surullinen, mikä oli odotettavissakin, kun ottaa huomioon, miten paljon hän on unelmoinut turnauksesta”, toppari Marquinhos sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

”Hän tekee joka päivä aamusta iltaan kuntoutusta, mikä kertoo siitä, miten paljon hän haluaa palata joukkueeseen. Emme tiedä, milloin se tapahtuu, mutta toivottavasti niin pian kuin mahdollista.”

Brasilian päävalmentaja Tite vakuutti heti Serbia-ottelun jälkeen, että 30-vuotias Neymar pelaisi varmasti turnauksessa. Sunnuntain lehdistötilaisuudessa Tite asetteli sanojaan harkitummin, kun häneltä kysyttiin supertähti Neymarin ja oikean pakin Danilon kunnosta.

”Uskon, että Neymar ja Danilo pelaavat vielä näissä MM-kisoissa. Niin uskon, mutta heidän terveydestään minä en ole oikea henkilö sanomaan mitään”, hän myönsi.

Mikäli Brasilia voittaisi Sveitsin, riittäisi se mahdollisesti varmistamaan joukkueen paikan pudotuspeleissä – riippuen tietenkin aiemmasta Kamerunin ja Serbian välisestä ottelusta.

Danilo kärsi Serbia-ottelussa Neymarin tavoin nilkkavammasta. Tite korvannee Danilon joko 39-vuotiaalla konkaripakilla Dani Alvesilla tai sitten Real Madridin topparilla Eder Militaolla.

Brasiliassa kuitenkin puhutaan vain Neymarista, eikä siinä ole mitään uutta. Niin on ollut aiemminkin. Vuonna 2014 Neymar kärsi murtumasta selässä, minkä takia häneltä jäi väliin välierä, jossa Brasilia hävisi maalein 1-7 Saksalle. Neljä vuotta sitten MM-kisoissa Neymarin panos jäi vähäiseksi sen jälkeen, kun hän oli nipin napin ehtinyt kuntoutua turnaukseen. Brasilia hävisi silloin puolivälierissä Belgialle.

Tällä kertaa Brasilia ei ehkä ole niin riippuvainen Neymarin kunnosta ja vireestä kuin aiemmin. Se näkyi avausottelussa, jossa Tottenham Hotspurin hyökkääjä Richarlison osui kahdesti.

”Tietenkin haluaisimme, että Neymar ja Danilo olisivat mukanamme. Päävalmentaja haluaa kaikkien pelaajien olevan käytettävissään. Mutta meillä on itseluottamusta, että voimme näyttää, miten vahva joukkueemme on, miten hyvin olemme harjoitelleet ja olemme valmiita kaikkeen, mitä eteemme tulee turnauksessa”, Marquinhos sanoi.

”MM-kisoissa aloittava joukkue ei ole aina joukkue, joka päättää turnauksen. Kaikilla on tärkeä osansa joukkueessamme.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut