Iran pidätti ex-maajoukkuejalkapalloilijan ”valtion vastaisen propagandan levittämisestä”

24.11. 18:36

Helsinki/Doha

Iranin turvallisuusjoukot pidättivät torstaina maan jalkapallomaajoukkueessa aikoinaan pelanneen Voria Ghafourin, kertoi Fars-uutistoimisto.

Ghafouri, 35, pidätettiin hänen edustamansa seuran Foolad Khuzestanin harjoitusten jälkeen, ja häntä syytetään ”maajoukkueen maineen tahraamisesta ja valtion vastaisen propagandan levittämisestä”.

Ghafouri on kotoisin Länsi-Iranin kurdialueelta, ja tietojen mukaan hän oli julkaissut Instagramissa kuvan, jossa oli pukeutunut perinteiseen kurdiasuun.

Ghafouri pelasi Iranin maajoukkueessa vuosina 2014–19 kaikkiaan 26 ottelua. Hän edusti kesään asti Iranin suurinta seuraa Esteghlalia ja oli myös ennen joukkueen kapteeni, mutta sopimus purettiin ja hän siirtyi Foolad-seuraan.

Monen fanin mielestä Ghafourille kostettiin siitä, että hän oli kertonut tukevansa kesällä olleita mielenosoituksia Iranissa. Toiset taas painottivat, että puolustaja Ghafouri oli jo liian vanha Iranin pääsarjaan.

Laajemmat mielenosoitukset leimahtivat Iranissa syyskuussa sen jälkeen, kun 22-vuotias Iranin kurdinainen Mahsa Amini kuoli maan siveyspoliisin käsissä. Ihmisoikeusjärjestö Iran Human Rights (IHR) ilmoitti tällä viikolla, että Iranin turvallisuusjoukot ovat protesteja tukahduttaessaan surmanneet yhteensä yli 400 ihmistä.

Iran on mukana Qatarissa meneillään olevassa MM-lopputurnauksessa. Maanantaina Iranin joukkue kohahdutti ennen kisojen avausotteluaan Englantia vastaan, kun pelaajat eivät laulaneet maansa kansallishymniä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut