Sanni Rosendahl ja Laura Kivioja luistelevat Seinäjoen maailmancupissa

Nuorten ja neo-senioreiden pikaluistelun maailmancupit alkavat Seinäjoella. Mukana on myös satakuntalaisia pikaluistelijoita.

Sanni Rosendahl kilpailee pikaluistelun nuorten maailmancupissa.

25.11. 6:00

Kahtena seuraavana viikonloppuna Suomessa kisattavissa nuorten ja neo-senioreiden pikaluistelun maailmancupeissa nähdään kaksi satakuntalaista pikaluistelijaa.

Vuodessa järjestetään kolme maailmancupia, joista kaksi ensimmäistä marras-joulukuun vaihteessa Seinäjoella ja viimeinen maailmacup helmikuussa Saksan Inzelissä, kerrotaan Suomen luisteluliiton tiedotteessa.

Nuorten ja neo-senioreiden maailmancupin osakilpailu järjestettiin edellisen kerran Suomessa vuonna 2019. Kyseessä on nuorille pikaluistelijoille toiseksi tärkein kilpailu nuorten maailmanmestaruuskisojen jälkeen.

Satakunnasta mukana on kaksi pikaluistelijaa: Harjavallan Työväen Urheilijoita edustava Sanni Rosendahl ja Porin Pyrintöä edustava Laura Kivioja.

Rosendahl luistelee nuorten maailmancupissa 1 000 metrin ja 3 000 metrin matkoilla.

Kivioja puolestaan kisaa neo-senioreissa 500 metrin, 1 000 metrin ja 1 500 metrin matkoilla.

Kisanäyttämönä toimii Seinäjoen jääurheilukeskuksen tekojäärata, joka on aiemmin isännöinyt muun muassa pikaluistelun nuorten maailmanmestaruuskilpailuja vuonna 2011. Kilpailuorganisaation ytimen muodostaa Seinäjoen Urheilijoiden luisteluyhteisö, tiedotteessa sanotaan.

”Olemme erittäin iloisia, että saamme koronavuosien jälkeen mahdollisuuden järjestää nuorten ja neo-senioreiden maailmancupit Suomessa. Kyseessä on suurin koskaan järjestetty nuorten ja neo-senioreiden maailmancupin osakilpailu”, kertoo urheilutoimenjohtaja Janne Hänninen.

Ensimmäinen osakilpailu on 26.–27. marraskuuta ja toinen 3.–4. joulukuuta. Kisoihin osallistuu lähes 200 urheilijaa yli 20 eri maasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut