Fifan uhkaus puri: Moni Euroopan maa perääntyi vähemmistöjä puolustavan hiha­nauhan käytöstä

Seitsemän Euroopan jalkapalloliittoa perääntyi aikeissaan käyttää inklusiivisuutta tukevaa kapteeninnauhaa Fifan uhkauksen jälkeen.

Englannin kapteeni Harry Kane käytti One Love -kapteeninauhaa ottelussa Italiaa vastaan 24. syyskuuta Milanossa.

21.11. 15:19

Seitsemän jalkapalloliittoa, mukaan lukien Englannin, Saksan ja Tanskan liitot, ovat ilmoittaneet, että ne eivät voi antaa kapteeniensa käyttää kohuttua hihanauhaa Fifan uhkauksen jälkeen.

Muun muassa Englannin kapteenin Harry Kanen ja Walesin kapteenin Gareth Balen piti käyttää monimuotoisuutta ja seksuaali­vähemmistöjä tukevaa One Love -kapteeninnauhaa.

Englannin, Walesin Belgian, Tanskan, Saksan, Hollannin ja Sveitsin jalkapalloliittojen yhteisessä tiedotteessa todettiin, että ne ”eivät voi laittaa pelaajiaan asemaan, joissa heitä voisi uhata urheilullinen sanktio”, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

”Olemme erittäin turhautuneita Fifan päätökseen, jota pidämme ennenkuulumattomana.”

Jalkapalloliitot kertovat kirjoittaneensa Fifalle toiveestaan pitää One Love -hihanauhaa tukeakseen inklusiivisuutta jalkapallossa.

”Emme saaneet vastausta. Pelaajamme ja valmentajamme ovat pettyneitä.”

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa uhkasi, että One Love -hihanauhaa käyttävät pelaajat voisivat saada varoituksen mielenilmauksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut