MM-kisojen vapaaehtoiset jäivät avajaispäivän helteessä heitteille ja vaille juomaa

Qatarin MM-turnauksen järjestelyistä paljastuu lisää arveluttavia ilmiöitä.

MM-kisat aloitettiin muun muassa näyttävällä ilotulituksella, mutta huolenpito vapaaehtoisista jäi unholaan.

21.11. 9:54

Jalkapalloilun MM-talviturnaus Qatarissa avattiin sunnuntaina isäntämaan ja Ecuadorin välisellä ottelulla. Eteläamerikkalaiset voittivat matsin lukemin 2–0. Ottelua edelsi avajaisseremonia, jonka läpiviemiseen tarvittiin suuri joukko vapaaehtoisia.

Heitä oli pyydetty saapumaan Al Khorin -stadionin lähistölle kello 9 aamulla.

”Mutta paikalla ei ollut ketään kisaorganisaation edustajia”, eräs vapaaehtoinen kertoi New York Timesin toimittajalle Tariq Panjalle.

Lehden mukaan valtaosa stadionille kerääntyneestä vapaaehtoisjoukosta oli intialaisia, ja kisaorganisaatio oli luvannut maksaa heille 55 päivän työrupeamasta hieman alle tuhannen dollarin palkkion.

Sen lisäksi vapaaehtoisille oli luvattu ruokahuoltoa työpäivien aikana. Sunnuntaina tämä ei toteutunut, sillä NYT:n haastattelemien henkilöiden mukaan he joutuivat olemaan seitsemän tuntia ilman ruokaa ja juomaa eikä heillä ollut pääsyä WC-tiloihin.

”Tämä oli erittäin ikävä kokemus”, eräs vapaaehtoinen sanoi.

New York Timesin mukaan stadionalueella oli myös muita vapaaehtoisryhmiä, jotka ovat turhaan etsineet heitä palkanneita ihmisiä. Dohassa oli sunnuntaina erittäin kuuma päivä, joten tuntikausien oleskelu ulkona ilman juomaa saattaa olla terveydelle vaarallista.

Lue lisää: MM-avauksessa lähtölaskenta meni pieleen – Kuinka käy Englannille ensimmäisessä pelissään? Satakunnan Kansa seuraa päivän tapahtumia

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut