Lepistölle hopeaa Taivalkoskelta – ”Toisella kierroksella alkoi koneisto lämmetä”

Viikonlopun kisojen jälkeen Lauri Lepistö johtaa edelleen Suomen cupia.

Lauri Lepistön lauantain sprinttikisa meni mönkään sauvan katkeamisen takia. Sunnuntain 15 kilometrin kisasta tuloksena oli hienosti hopeaa. Hän johtaa edelleen Suomen cupia.

20.11. 19:41

Jämin Jänteen hiihtäjä Lauri Lepistö saavutti hopeaa maastohiihdon Suomen cupin viidentoista kilometrin kisassa Taivalkoskella sunnuntaina. Mies lähti vapaan hiihtotavan kilpailussa rauhallisesti liikkeelle, mutta paransi vauhtiaan kisan edetessä.

”Hiihto sujui oikein mukavasti. Toisella kierroksella alkoi koneisto lämmetä, ja pääsin hyvään vauhtiin”, Lepistö kertasi suoritustaan.

Pohti Ski Teamin Joni Mäki tuli lopun kuitenkin vielä kovempaa. Matkan varrella Mäki kaatui kerran, mutta jatkoi nopeasti kisaa ja hiihti loppumatkan yhdessä Jämin Jänteen Markus Vuorelan kanssa.

Vuorela oli lähtenyt ladulle 30 sekuntia ennen Mäkeä. Vuorela oli lopulta kisan viides. Mies oli hieman pettynyt tulokseensa.

”Ajattelin taistelevani kakkospaikasta, sillä tiesin kyllä, että Joni Mäki tulee kovaa. Taktiikkani ei oikein toiminut. Olin suunnitellut pääseväni Remi Lindholmin peesiin, mutta hän keskeytti kilpailun”, Vuorela kertoo.

Taivalkosken kilpailurata ei ollut Vuorelan mieleen. Maastoon oli lumetettu alle kahden kilometrin rata, jonka hiihtäjät kiersivät 7 kertaa.

”Rata oli vaikea, sillä latu oli jäinen. Samanlainen se tietysti oli kaikille muillekin”, Vuorela toteaa.

Rukan maailmancupiin A-maajoukkueessa hiihtävä Vuorela lähtee hyvillä mielin.

”Harjoittelu on sujunut syksyn mittaan oikein hyvin, ja Rukan ladut ovat itselleni sopivat. Osallistun viikonloppuna 10 ja 20 kilometrin hiihtoihin”, Vuorela kertoo.

Jämin Jännettä kisassa edusti myös Tomi Santasalo, jonka sijoitus maalissa oli 51:s. Naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisaan Jämin Jänteestä osallistui Emmi Hakomäki. Hänen sijoituksensa oli 43:s.

Lauantaina Lepistö koki karun kohtalon Suomen Cupin sprinttikisassa. Hiihtäjän sauva meni rikki heti kisan alussa. Lauantain epäonnesta huolimatta Lepistö johtaa edelleen Suomen cupia.

Seuraavaksi miesten B-maajoukkueessa hiihtävä Lepistö starttaa maastohiihdon maailmancupin hiihtokisoissa ensi viikonloppuna Rukalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut