Olympiakomitea otti kantaa MM-kisoihin – tukee Palloliiton edustajien matkaa Qatariin

Olympiakomitea pitää hyvänä, että suomalaiset urheiluvaikuttajat pyrkivät saamaan äänensä kuuluviin ja olemaan päättämässä asioista.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti (oik.) ja pääsihteeri Marco Casagrande osallistuvat Qatarin MM-kisojen yhteydessä järjestettäviin kokouksiin.

17.11. 16:32

Suomen olympiakomitea on ottanut kantaa sunnuntaina Qatarissa alkaviin jalkapallon MM-kisoihin.

Torstaina julkaisemassaan lausunnossa Suomen olympiakomitea pitää MM-kisojen myöntämistä Qatarille ”huonona päätöksenä”.

Olympiakomitea kertoo myös tukevansa Suomen palloliittoa tämän Qatar-linjauksessaan. Palloliitto luonnehtii Kansainvälisen jalkapalloliiton päätöstä myöntää kisat Qatarille ”vääräksi ja huonoksi”, mutta ei kuitenkaan boikotoi kisoja.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti, varapuheenjohtaja Kaarlo Kankkunen ja pääsihteeri Marco Casagrande matkustavat Qatariin, jossa he osallistuvat avausviikonlopun ohjelmaan ja Fifan Executive Summit -kokoukseen

Olympiakomitea pitää hyvänä, että suomalaiset lajiliitot ja urheiluvaikuttajat pyrkivät käyttämään hyväksi kaikki tilaisuudet saada äänensä kuuluviin ja olla päätöspöydissä läsnä.

”Päätös kisapaikasta tehtiin aikanaan Fifan hallituksessa, eikä Suomella ollut äänivaltaa tai päätösvaltaa asiassa”, Suomen olympiakomitea muistuttaa.

Järjestöjen mukaan Qatarin MM-kisojen keskeisimmät ongelmat liittyvät kisojen myöntämisprosessiin, ihmisoikeuksiin, siirtotyöläisten huonoihin työ- ja asumisoloihin, ilmastokysymyksiin sekä kisojen ajankohtaan.

”Maan räikeistä ihmisoikeusrikkomuksista puhumista pitää jatkaa”, Palloliitto toteaa omassa tiedotteessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut