Suomi kukisti 20 pisteellä Viron koripalloilun MM-karsinnassa

Mikael Jantunen heitti maaotteluennätyksensä 24 pistettä. Suomi on jo varmistanut paikkansa ensi vuonna pelattavaan MM-lopputurnaukseen.

Mikael Jantunen nostaa pallon koriin. Elias Valtonen (18) seuraa vierestä.

14.11. 21:26

Suomi kukisti Viron pistein 91–71 koripalloilun MM-karsintapelissä Espoossa.

Suomen paras korintekijä oli Mikael Jantunen, joka heitti yhden ottelun maaotteluennätyksensä 24 pistettä pelitilanneheittotarkkuudella 10/13. Lisäksi Jantunen kiskoi kahdeksan levypalloa.

Edon Maxhuni heitti Suomen ensimmäiset 9 pistettä, ja Viro joutui ottamaan aikalisän kolmen minuutin kohdalla, kun Alexander Madsen oli donkannut Suomen 11–2-johtoon.

Viro toipui vaikeasta alusta, mutta Suomi hallitsi avausneljänneksen levypalloja peräti 16–5 ja johti vaisusta heittopelistä huolimatta ensimmäisen neljänneksen jälkeen 21–16.

Viron heittopeli oli aluksi yhtä vaisua, ja toisella neljänneksellä virolaisten ensimmäistä koria jouduttiin odottamaan 2,5 peliminuuttia (28–18).

Puoliajalla Viro johti 41–39, mutta kolmannella neljänneksellä Suomi sai heittopelinsä kulkemaan. Alexander Madsenin ja Sasu Salinin peräkkäiset kolmoset veivät Suomen 54–49-johtoon, kun kolmas neljännes oli puolivälissä. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin Suomen 66–56-johdossa.

Viimeisen neljänneksen aluksi Salin upotti kaksi kolmosta lisää ja pakotti Viron aikalisälle tilanteessa 74–59. Se ei muuttanut enää ottelun kulkua, vaan Suomi purjehti voittoon.

Aatu Kivimäki, 25, teki Viroa vastaan miesten maajoukkuedebyyttinsä.

Suomi on jo varmistanut paikkansa ensi vuonna Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa pelattavaan MM-lopputurnaukseen. Ensi vuoden MM-turnaus alkaa 25. elokuuta ja päättyy 10. syyskuuta. Mukaan pääsee 32 maata.

Suomi kohtaa karsinnoissa vielä vieraissa Israelin ja kotona Saksan. Ottelut pelataan helmikuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut