Narukerän piti aloittaa kausi lauantaina – jää ei valmistu viikonlopuksi

Hallimestari Jani Rantanen toivoo, että tekojäärata saadaan kuntoon ensi viikon alkupuolella.

Tekojääradan jäädytys on alkanut, mutta viikonlopuksi ei vielä valmista tule.

14.11. 15:51

Pori

Jääpallon Bandyliiga alkoi viikonloppuna kahdella ottelulla. Sarjaohjelmassa Narukerän avaus oli merkitty lauantaille Poriin, mutta se on jo selvää, ettei ottelua pelata. Jäätä ei vielä ole.

Porin kaupungin hallimestarin Jani Rantasen mukaan tekojääradan pohjien jäädytys aloitettiin maanantaina.

”Pohjia tehdään maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Sen jälkeen tulee valkaisu, jonka jälkeen tehdään taas pintaa. Käyttökuntoon jää saadaan 8–9 päivässä”, Rantanen sanoo.

”Viikonloppuna jää ei ole missään tapauksessa kunnossa.”

Juuri nyt sääennusteet lupaavat sen verran viilenevää, että Rantanen on toiveikas tämän hetken aikataulusta, jonka mukaan jää voitaisiin saada valmiiksi ensi viikon alkupuolella.

Jos sää taas lämpenee, jäädytys viivästyy entisestään. Kun HIFK-peli on siirretty, tällä tietoa Narukerän ensimmäinen peli on 26. marraskuuta kotona WP-35:ttä vastaan.

Viime talvena tekojääradalla oli lähes läpi talven ongelmia, kun yksi lohko lohkeili niin, että sitä piti sulkea ja pelejä perua. Rantasen mukaan viime talvena ei silti tapahtunut mitään sellaista, missä jäädytyksessä pitäisi nyt ottaa opiksi.

”Viime talven jääongelma johtui vain siitä, että putkistossa oli ilmaa. Sitä jäi putkistoon, kun kentän muutostöiden jälkeen yritimme pysyä aikataulussa ja saada jään mahdollisimman nopeasti. Nyt ilmaa ei putkistossa ole.”

Rantasen mukaan Porin kaupungilta ei ole toistaiseksi tullut ohjeistuksia säästötalkoisiin energiakustannusten takia tai sen turvaamiseksi, että energia ylipäätään riittää.

”Muissa kaupungeissa tällaisia ohjeistuksia on jo tullut, joten varmasti se on edessä meilläkin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut