Katso kuvat: ”Fanit” juhlivat Qatarin kaduilla

Dohan kaduilla näkyneet Argentiinan kannattajat eivät ole argentiinalaisia, vaan muun muassa Nepalin ja Sri Lankan kansalaisia.

Argentiinaa kannattavia miehiä juhlii Dohan kaduilla.

13.11. 17:46

Jalkapallon MM-kisat alkavat Qatarissa ensi sunnuntaina, joten eri maiden jalkapallofaneja on jo saapunut sankoin joukoin maahan. Vai onko sittenkään?

Norjalainen Dagbladet kertoo, että esimerkiksi Dohan kaduilla on jo menossa suuret jalkapallojuhlat ja että futisfaneja on paikalla sankoin joukoin.

Esimerkiksi Argentiinan kannattajat eivät kuitenkaan ole argentiinalaisia, vaan Argentina Qatar Fansin jäseniä. Qatarilaisen Al Jazeeran mukaan yhdistys perustettiin vuosi sitten, ja jäsenet edustavat useita kansallisuuksia, muun muassa Nepalia, Sri Lankaa ja Intiaa. Jäseniä sanotaan olevan 5 000.

Tanskan jalkapalloliiton entinen kaupallinen johtaja Ronnie Hansen jakoi Twitterissä useita videoita juhlivista Argentiinan, Brasilian ja Englannin faneista. Hän kiinnitti myös tarkempaa huomiota faneihin.

”Toinen [kansallisuuksien lisäksi] yllättävä asia on se, että eri maiden kannattajissa ei ole ollenkaan naisia ja lapsia”, Hansen kirjoitti Twitter-ketjussaan, jonka hän on sittemmin poistanut saatuaan runsaasti monenlaisia kommentteja.

Dagbladet mainitsee myös, että Qatar on ostanut kannattajaryhmiä ja että heistä suurin osa on Etelä-Aasiasta.

Jo aiemmin on kerrottu, että Qatar on muun muassa maksanut 50 hollantilaisen jalkapallofanit matkat. Vastineeksi Qatar haluaa myönteistä julkisuutta sosiaalisessa mediassa.

Englannin kannattajia Dohassa.

Ghanan kannattajia kokoontui Lusailiin Qatariin.

Brasilian kannattajia kokoontui Qatarin kansallismuseon edustalle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut