Suomi eteni murskavoitolla salibandyn MM-välieriin – Lauri Stenfors murjaisi vitsin haastattelussa

Petteri Nykyn valmentamaa joukkuetta odottaa hallitseva maailmanmestari Ruotsi.

Suomen luottopuolustaja Lauri Stenfors on huittislaisen SBS Rupun kasvatti.

11.11. 21:25

STT, Zürich

Suomen miesten salibandymaajoukkue eteni MM-välieriin murskavoitolla Saksasta. Zürichissä pelattu puolivälierä päättyi Suomen voittoon maalein 11–2.

Petteri Nykyn valmentama Suomi kohtaa lauantaina välierissä hallitsevan mestarin Ruotsin, joka murskasi puolivälierissä Norjan 18–2.

Toisessa välierässä iskevät yhteen Tshekki ja kisaisäntä Sveitsi. Tshekki voitti perjantaina puolivälierissä Slovakian 9–4 ja Sveitsi vuorokautta aiemmin Latvian 3–1.

Turnauksen mitalipelit ovat sunnuntaina.

Suomi ei ollut vakuuttanut A-alkulohkossaan, jossa se jäi Sveitsin taakse toiseksi.

Myös Saksa-ottelun avausminuutit olivat Suomelta sekavia, vaikka joukkue siirtyikin Justus Kainulaisen laukauksella nopeasti johtoon.

Saksa tuli vajaan yhdeksän minuutin kohdalla tasoihin, kun Tino von Pritzbuer laukoi pallon maaliin komean syöttöketjun päätteeksi. Sen jälkeen Suomi sai pelaamisensa rullaamaan, löysi aukkoja Saksan puolustuksesta, laukoi palloa maaliin ja karkasi avauserässä 6–1-johtoon.

Avauserässä suomalaisista onnistuivat viimeistelyssä Kainulaisen lisäksi Otto Lehkosuo, Miko Kailiala, Konsta Tykkyläinen, Janne Lamminen ja Ville Lastikka.

”Olemme joukkueen kanssa käyneet kovinkin sanoin läpi, miksi homma ei toiminut [turnauksen alussa]. Jo pari päivää sitten käänsimme katseet Ruotsiin ja siihen, miten voimme yllättää heidät”, Huittisista kotoisin oleva puolustaja Lauri Stenfors kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

”Saksaan ei sillä tavalla pureuduttu. Katsoimme, minkälainen lippu heillä on, ja laitoimme viisikot töihin”, Stenfors lohkaisi.

Voittotaistelu oli pitkälti ohi avauserän jälkeen. Toisessa erässä suomalaisista maaliverkkoa pöllyttivät komeilla vedoillaan Sami Johansson, Oskari Heikkilä ja Peter Kotilainen. Saksan Michel Wocke ilmaveivasi rangaistuslaukauksesta 2–7-kavennuksen.

Kolmannessa erässä ottelu meni melkoiseksi pelailuksi, ja osa Suomen ajatuksista näytti olevan jo lauantain Ruotsi-välierässä. Saksan kunniaksi on sanottava, että se yritti loppuun asti. Johansson ja Kainulainen viimeistelivät päätöserän maalit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut