Tampereelle yleisurheilun alle 20-vuotiaiden EM-kisat – aikuisten EM-kisat Britanniaan

Kisapaikoista päätettiin perjantaina.

Tampereesta on tullut vetovoimainen myös urheilukaupunkina.

11.11. 19:58

Varsova

Yleisurheilun Euroopan-mestaruuskilpailut järjestetään vuonna 2026 Britannian Birminghamissa. Euroopan yleisurheiluliiton (EAA) hallitus päätti asiasta perjantaina Varsovassa kokouksessaan.

Birmingham on järjestänyt sisäratojen EM-kilpailut 2007, sisäratojen MM-kilpailut 2003 ja 2018 sekä Kansainyhteisön kilpailut tänä vuonna. Lisäksi kaupunki on tunnettu Timanttiliiga-kilpailujen järjestäjänä.

”Britannialaisyleisö arvostaa suuresti maailmanluokan yleisurheilua. Näimme tämän äskettäin Kansainyhteisön kilpailuissa, joissa katsomot olivat täysiä jopa aamuohjelman aikana”, EAA:n puheenjohtaja Dobromir Karamarinov sanoi tiedotteessa.

Kesällä 2024 EM-kilpailut järjestetään Roomassa.

EAA päätti myös alle 20-vuotiaiden EM-kilpailujen järjestäjistä, ja vuoden 2025 kisojen osalta kunnian sai Tampere. Tampere on järjestänyt 2000-luvulla kolmesti yleisurheilun nuorten arvokisat, viimeisimpänä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut kesällä 2018.

”Olimme erittäin vaikuttuneita Tampereen hakemuksen laadusta ja yksityiskohdista. Suomella on pitkä kokemus hyvin järjestettyjen tapahtumien järjestämisestä kaikilla tasoilla, joten U20-urheilijoillamme on epäilemättä parhaat olot kentällä ja sen ulkopuolella 2025”, Karamarinov kehaisi.

Nuorten EM-mitaleista kisataan Suomessa myös ensi vuonna, kun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut järjestetään Espoossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut