Kumpi oli suositumpaa tv-urheilua: hiihdon Suomen cup vai NHL-pelit Tampereella?

Vaikka hiihdon Suomen cup keikkuu listaykkösenä, se ei silti ollut suositumpi kuin jääkiekko.

Hiihdon Suomen cupia sivakoitiin viikonloppuna Sotkamossa.

8.11. 20:52

Hiihto on Yle TV2:n katsojamagneetteja. Näin oli myös viime viikonloppuna, sillä hiihdon Suomen cupin viestit sunnuntaina olivat koko viikon katsotuimmat TV2:ssa. Finnpanelin tilaston mukaan hiihdon keskikatsojamäärä oli 378 000.

Ismo Uusitupa.

Tampereella pelatut Colorado Avalancen ja Columbus Blue Jacketsin NHL-ottelut veivät muut ”mitalisijat”: perjantain ottelun keskikatsojamäärä 328 000 ja lauantain 289 000. Salibandyn MM-kisojen Suomen avausottelu Slovakialle ylsi 149 000:een.

Mutta: vaikka Hiihdon Suomen cup keikkuu listaykkösenä, se ei silti ollut suositumpi kuin jääkiekko. Syitä on kaksi.

Ensimmäinen perustelu löytyy jo Finnpanelin tilastosta.

Kun tarkastellaan ohjelmien tavoitettavuutta eli kuinka moni on katsonut lähetystä vähintään kolme minuuttia, NHL-kiekko on jo selvästi suositumpaa.

Hiihdon Suomen cupin tavoitettavuus oli 551 000 katsojaa, mutta NHL-otteluista perjantain peli pääsi yli 900 000 ja lauantainkin ottelu 874 000:een. Salibandykin huohotti jo hiihdon niskaan 434 000 katsojallaan.

Toinen perustelu alleviivaa sitä, että jääkiekkoa katsotaan paljon myös suoratoistopalveluista, mutta hiihtokansa ei ole esimerkiksi Yle Areenan vakioväkeä.

Molempia NHL-pelien katselukerrat Yle Areenan laskurin mukaan olivat yli 400 000, hiihto pääsi miesten viestin osalta hiukan yli 100 000:n ja naisten viesti jäi 63 000:een. Salibandyn areena-luku oli 132 000. Nämä ovat siis katselukertoja eli jos joku on välillä mennyt pois palvelusta ja palannut uudelleen, hän on aina uusi ”katselukerta”.

Myös Finnpanel mittaa Yle Areenan katsojamääriä, mutta luvut ovat todella pieniä verrattuna Ylen todellisiin kävijämääriin verrattuna. Mikään urheilu ei Finnpanelin tilaston mukaan yltänyt 100 000:een katsojaan. Etenkään suoratoistossa Finnpanelin luvut eivät vaikuta kovinkaan luotettavilta.

Hiihdon ja jääkiekon katsojamäärät ovat vielä hiukan suuremmat kuin mitä Ylen luvut kertovat, sillä molemmat olivat myös Viaplayn ja V Sportin maksullisissa palveluissa.

Kuten tunnettua, näitä lukuja ei missään julkisteta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut