Pesäpallokausi avataan jälleen Espanjan auringossa – Pesäkarhuja ei nähdä tälläkään kertaa mukana

JoMa, Virkiä, IPV ja Tahko avaavat kauden huhtikuussa Fuengirolassa.

Fera ja Manse PP kohtasivat Fuengirolassa vuonna 2019. Nykyään Pesäkarhuissa pelaava Ida Lähde pyrki kentälle ensi kaudeksi taas Mansesta Raumalle palaavan Jasmin Andreasenin syötöstä.

7.11. 13:28

Helsinki

Superpesis käynnistyy ensi keväänäkin Espanjassa, kun Joensuun Mailan ja Lapuan Virkiän naiset pelaavat Fuengirolassa 22. huhtikuuta ja Imatran Pallo-Veikkojen ja Hyvinkään Tahkon miehet päivää myöhemmin.

"Syksyn yhteydenottojen perusteella Fugepesiksestä on syntymässä lajiväen yhteen kokoava tapahtuma. Reilu viisi kuukautta ja Välimerellä lyödään kausi käyntiin”, tapahtuman isäntäjoukkue IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kertoi tiedotteessa.

Ensimmäinen "Fugepesis" järjestettiin vuonna 2017, mutta tapahtuma jäi järjestämättä 2020 ja 2021 koronapandemian takia.

"Jo perinteeksi muodostunut Fugepesis vie kansallislajiamme ja sen ylimmän sarjan huippupelejä myös isolle suomalaisyhteisölle toiselle puolelle Eurooppaa. Toivottavasti niin pesäpallofanit kuin ensikertalaisetkin lähtevät seuraamaan otteluita”, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet sanoi.

Satakuntalaisista vain Fera on ollut mukana Espanjassa kauden avaustapahtumassa. Raumalaiset kohtasivat Manse PP:n Fuengirolassa vuonna 2019.

Naisten Superin yleisömagneeti Pesäkarhut on ollut monta kertaa tapahtuman järjestäjiä kiinnostava seura, mutta porilaiset eivät ole ainakaan toistaiseksi kokeneet pelimatkaa Espanjaan itselleen toiminnallisesti ja taloudellisesti järkeväksi.

Pesäkarhut on pelannut historiansa aikana kahdesti superpesisottelun ulkomailla: vuonna 2008 Viipurissa Lappeenrannan Pesä-Ysejä vastaan ja vuonna 2017 Tukholmassa Manse PP:tä vastaan.

Pesäkarhut pelasi Viipurissa vuonna 2008.

Pesäkarhut pelasi Tukholmassa vuonna 2017.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut