Suomi juhlii ringeten MM-kultaa kahdeksannen kerran peräkkäin – ”Varmasti hyvät juhlat tulossa, sillä olemme siinäkin maailman parhaita”

Suomi kaatoi Kanadan molemmissa loppuotteluissa.

Suomi kaatoi Kanadan ringettenaiset myös sunnuntaina.

6.11. 18:18 | Päivitetty 6.11. 19:44

Suomi voitti ringeten maailmanmestaruuden kahdeksannen kerran peräkkäin. Se kukisti Espoossa ratkaisevassa toisessa MM-finaalissa Kanadan 13–3.

Kaikkiaan kymmenennen maailmanmestaruutensa voittanut Suomi oli kukistanut perjantaina Kanadan ensimmäisessä loppuottelussa 8–2.

Loppuotteluja ylivoimaisesti hallinneen Suomen joukkueesta Susanna Tapani teki toisessa MM-finaalissa 5+5 pistettä, Anne Pohjola 2+6, Maija Väyrynen 3+2, Roosa Salonen 2+2 ja Katariina Kurikko 1+1.

"Uskomaton ja samalla tyhjä fiilis. Kun kotiyleisön edessä saa juhlia mestaruutta pitkän projektin päätteeksi, niin onhan tämä aivan mahtavaa”, totesi turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Tapani.

Arvokisat olivat Tapanille jo toiset kuluvan vuoden aikana, sillä hän oli Naisleijonien mukana jääkiekon MM-kisoissa elokuussa. Suomi jäi tuolloin kuudenneksi, joten kultamitali ringettekisoista on enemmän kuin tervetullut lisäys 29-vuotiaan mailataiturin palkintokaappiin.

”Sanotaan näin, että tästä on mukavampi jatkaa kautta. 2019 jääkiekon MM-kisoista tuli hopeaa täällä Espoossa. Nyt on kivoja muistoja tästäkin hallista”, kommentoi Tapani.

Anne Pohjola, Susanna Tapani ja Katariina Kurikko nostivat MM-pokaalin ilmaan kotiyleisön edessä.

Vaikea taival MM-kisoihin

Äänekkään kotiyleisön edessä jäällä iloinneista suomalaispelaajista kenties tunteellisin oli kivisen polun kisajoukkueeseen kulkenut Katariina Kurikko. Kahdesta aivoleikkauksesta parahiksi paikasta joukkueessa kilpailemaan kuntoutuneelle Kurikolle pelkästään kisoissa pelaaminen oli voitto itsessään.

"En olisi voinut kuvitella parempaa lopetusta tälle tarinalle. Koko tilanne vetää sanattomaksi. Ei sitä ole vielä tajunnutkaan, mitä juuri tuli tehtyä”, Kurikko totesi.

Kurikolle maailmanmestaruus on jo uran neljäs. Ottelu ratkesi hänen näkemyksensä mukaan alun tehokkuuteen.

"Halusimme tappaa ottelun heti avauserässä. Saimme heti alkuun onnistumiset, josta Kanadan oli vaikeaa nousta.”

Väkevä alku

Suomen ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa kauaa, kun Pohjola laittoi renkaan maaliin vain reilun minuutin pelin jälkeen Tapanin ja Salosen toimiessa osuman syöttäjinä. Kanada otti avausmaalin jälkeen hetkellisesti otetta pelistä, mutta maalivahti Maria Perkkola onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

Kotijoukkue sen sijaan käytti luomansa tilaisuudet kliinisesti iskien vielä kolme maalia avauserään. Osumista vastasivat Tapani, Roosa Salonen ja Maija Väyrynen.

Toisen 15-minuuttisen puolivälin tienoilla tuttu kaksikko Pohjola ja Tapani alustivat Salosen ottelun toisen maalin. Hetkeä myöhemmin Tapani vei Suomen jo 6–0-johtoon. Myös Kanada pääsi toisessa erässä tulostaululle, kun Jenny Snowdon ohitti laukauksellaan Perkkolan.

Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen tasaisessa kolmannessa erässä. Ensin oli Väyrysen vuoro osua. Pohjoisamerikkalaiset kuittasivat tilanteen nopeasti, kun Gillian Dreger siirsi renkaan läheltä verkkoon.

Viimeisessä erässä Suomi leikitteli Kanadan kustannuksella ja latoi kuusi maalia. Snowdonin 13–3-kavennus jäi laihaksi lohduksi Suomen puskiessa vastustamattomasti maailmanmestaruuteen.

"En tiedä, mihin tästä jatkamme juhlistamaan mestaruutta. Varmasti hyvät juhlat tulossa, sillä olemme siinäkin maailman parhaita”, naurahti Tapani.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut