IS: Jokerien tausta­yhtiön vastuu­henkilöksi nimetty Harry Harkimon kanssa toiminut suomalainen liike­nainen

Jokerien tuoreesta taustayhtiöstä tihkuu uusia tietoja. Ilta-Sanomien tietojen mukaan vastuuhenkilöksi taustayhtiössä on nimetty Sarah von Weissenberg.

Entinen Hartwall-areena eli nykyinen Helsinki-halli odottaa uutta omistajaa.

4.11. 8:52

Jääkiekkoseura Jokerien taustalla toimiva Team Jokerit Oy on nimennyt vastuuhenkilöksi Sarah von Weissenbergin. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Team Jokerit Oy on perustettu syyskuussa 2022, ja nyt von Weissenberg on nimetty viralliseksi lisätietojen antajaksi.

Weissenberg on toiminut muun muassa pitkään Helsinki-hallin talousjohtajana ja hoitanut Jokerit Hockey Club Oy:n taloushallinnollisia asioita. Lisäksi hän on työskennellyt Harry Harkimon omistamalle Hjallis Promotion Oy:lle.

Helsinki-hallin pääosakas on Arena Events Oy, jossa päätösvalta on venäläisoligarkkien Roman Rotenbergin ja Gennadi Timtšenkon käsissä.

IS:n tietojen mukaan von Weissenberg on istunut Helsinki Halli Oy:n useissa kokouksissa sihteerinä ja lisäksi hoitanut taloushallinnon asioita jonkin verran myös Arena Events Oy:lle.

Jokerit on ilmoittanut halunsa palata kotimaiseen Liigaan, mutta paluun ehdoksi on laitettu, ettei seuralla saa olla mitään kytköksiä Venäjälle.

Von Weissenberg ei halunnut kommentoida rooliaan Team Jokerit Oy:ssä. Yhtiö on I&O Partners Asianajotoimisto Oy:n omistuksessa, ja hallituksesta löytyy Helsingin Jokerit ry:stä tuttu Jorma Mäkinen I&O Partnersin lakimies ja Harkimon tuttu Leif Itäinen.

Jokerien paluu kotimaan kentille on ollut puheenaiheena pitkin syksyä. Joukkueen halusi viedä Liigaan kaksi erillistä ryhmittymää, joista Teemu Selänteen johtama joutui pettymään.

Toisen ryhmän keulakuvana on pidetty Joel Harkimoa, mutta hän ei ole vahvistanut rooliaan. Harry Harkimo on kieltänyt liittyvänsä mitenkään nykyiseen joukkueeseen tai sen tulevaisuuteen.

Syyskuun alussa Liiga pani pisteen valtoimenaan velloville huhuille ja ilmoitti, ettei kaudeksi 2023–24 oteta uusia joukkueita sarjaan.

Syyskuun lopussa uutisoitiin, että Jokerien tähtäimenä on pelata Mestistä vuoden päästä.

Kiekkojohtajat eivät vahvistaneet suuntaan tai toiseen seuran tulevaisuuden suunnitelmia.

”Tulevaisuutta en pysty avaamaan vielä. Sen takia halutaan, että paketti on valmis, kun tullaan julkisuuteen. Sitten saa esittää tarkempiakin kysymyksiä”, Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström sanoi.

Mestiksen lisenssi täytyisi hakea talvella ja saada päätös sarjapaikasta 31.3. mennessä kaudelle 2023–2024.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut