Raumalaiset löysivät myös seuraavan päävalmentajansa Porista – ”Olen ollut niin monen roolin mies viime vuosina, että olisin pian polttanut itseni loppuun”

Mikko Lehti siirtyi Karhuista SalBan päävalmentajaksi. Porissa Lehti työskentelee kuitenkin tämän kauden loppuun.

Mikko Lehti siirtyy intohimonsa perässä Raumalle.

3.11. 9:12

Rauma, Pori

Salibandyn Divarissa kauden hyvin aloittanut raumalainen SalBa julkaisi jo tulevien kausien päävalmentajansa.

Porilainen Mikko Lehti siirtyy Karhujen valmennuspäällikön paikalta naapurikaupungin seuran päävalmentajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella. Hän seuraa päävalmentajana toista porilaista, SalBassa jo pitkään vaikuttanutta Joni Rokosaa.

Rokosa toimii SalBassa myös toiminnanjohtajana, joten päävalmentajan paikalle hän etsi itse seuraajansa.

”Koska resurssit ovat rajalliset, valmentajan pitää löytyä lyhyen ajomatkan päästä tai olla paikallinen. Soittelin ympäri Suomen valmentajarekryjä seuroissa suorittaneille ihmisille. Lehden nimi oli ainoa, joka nousi esille jokaisessa käymässäni puhelussa”, Rokosa taustoitti SalBan nettisivuilla.

Rokosa luetteli vaatimuksiksi myös muun muassa ammattivalmentajatutkinnon, jota pääsarjoissa tarvitaan sekä verkostot ja suhdepohja pelaajiin, ihmisjohtamisen ja nuorten pelaajien kehittämisen taidot. Raumalle haluttiin lisäksi henkilö, joka sitoutuu pidempään projektiin. Lehti täyttää kaikki vaatimukset.

”Mikko oli itseasiassa jo parin viime vuoden ajan selkeä ykkösvalinta. Ensi kaudella asia vihdoin myös toteutuu.”

Tällä hetkellä Lehti on paitsi Karhujen valmennuspäällikkö myös Salibandyliitossa Satakunnan aluejoukkuevalmentajien esimies.

Karhuissa Lehti toimi myös Karhujen edustusjoukkueen päävalmentajana Salibandyliigassa kaudella 2018–2019. Tulokaskausi miesten päävalmentajana päättyi kuitenkin potkuihin. Seurassa Lehti kuitenkin jatkoi valmennuspäällikön tehtävässä. Porilaisseurassa hän on valmentanut pääsarjatasolla myös seuran A- ja B-nuoria.

Vaikka SalBa julkaisi nimityksen jo nyt, Lehti jatkaa Karhujen palveluksessa tämän kauden loppuun saakka. Lehti totesi SalBan nettisivuilla, että hän tarttui Rokosan tarjoukseen ennen kaikkea siksi, että hänellä on intohimoa nimenomaan valmentamiseen.

”Olen ollut niin monen roolin mies viime vuosina, että olisin pian polttanut itseni loppuun. Nyt saan keskittyä vain valmentamiseen. Näen SalBan hyvänä paikkana tässä kohtaa uraani.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut