Lotta Vettenranta selätti selkävaivansa – ja Suomen mestaruuden

Porilaispainija on voittanut aikuisten SM-kullan jo kahdesti, vaikka on vasta 17-vuotias. Iso tavoite odottaa ensi kesänä.

Porilainen Lotta Vettenranta on Suomen paras naispainija 57 kilon painoluokassa.

1.11. 21:32

Porin Paini-Miesten lupaava naispainija Lotta Vettenranta, 17, otteli varmuuden vuoksi varman päälle, kun kohtasi itseään nuoremman kamppailijan vapaapainin aikuisten SM-kisoissa viime viikonloppuna.

Ensin Vettenranta keräsi pisteitä ja sitten selätti, ja näin jyväskyläläisen Harjun Woiman Sara Rantonen – alle 15- ja alle 17-vuotiaiden Suomen mestari – joutui hyväksymään kohtalonsa.

Seuraavaksi Vettenranta olisi kohdannut tamperelaisen KooVeen Elena Okkosen, mutta tämä loukkaantui omassa ottelussaan Rantosta vastaan ja joutui antamaan porilaiselle luovutusvoiton.

Näin Vettenranta julistettiin vapaapainin 57-kiloisten aikuisten Suomen mestariksi.

Samanmoinen kultamitali porilaisen palkintokaapista jo löytyikin ennestään, vaikka ikää on vasta 17 vuotta.

Helsingissä järjestetty SM-turnaus oli sikäli tärkeä, että Vettenranta on kärsinyt selkävaivoista hiljattain. Ongelmat saivat alkunsa SM-molskilla pari vuotta sitten.

”Heitin kaverin mattoon, ja siinä se varmaankin meni. Alkuun kyse taisi olla rasitusvammasta, mutta sitten siihen tuli pari kovempaa iskua ja oireilua”, Vettenranta kertoo.

Selkä vaivasi vielä ihan tovi sitten, sillä porilaispainija sai vasta parisen kuukautta sitten lääkäriltään luvan ruveta taas painimaan täysillä.

”Selkään sattui, jos sitä taivutti eteen tai taakse päin, ja kuntosalilla tuntui kipua alaselässä. Nyt uskaltaa taas painia paremmin”, porilainen kertoo.

Vettenranta oli yksi heistä, jotka lähtivät ensimmäisten joukossa maailmanmestari Petra Ollin avaamaan tyttöjen painikouluun Kuortaneelle vuosikymmenen vaihteessa.

Nykyään Vettenranta asuu ja harjoittelee jälleen Porissa, mutta tahti ei ole hidastunut.

Kalenterin ensimmäinen merkintä odottaa jo torstaina, jolloin luvassa on matka Ruotsiin. Siellä Vettenranta osallistuu Västeråsissa järjestettävään kansainväliseen turnaukseen.

Marraskuun lopussa Vettenranta kilpailee taas Suomessa, jolloin Jyväskylässä jaetaan alle 20-vuotiaiden SM-mitalit.

Seuraava vähän suurempi koitos odottaisi puolestaan ensi kesänä, jolloin Espanjan Santiago de Compostelassa painitaan alle 20-vuotiaiden EM-titteleistä.

”Sinne tavoitellaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut