Narukerä teki seurahistoriaa ja eteni Suomen cupin finaaliin: ”Neljä päästettyä maalia 270 minuuttiin jääpalloa kertoo hyvästä puolustamisesta”

Porilaiset etenivät ensimmäistä kertaa Suomen cupin finaaliin.

Narukerä pääsee hiomaan kuvioitaan Suomen cupin finaaliin. Arkistokuva on välieristä maaliskuulta 2022.

30.10. 17:16

Narukerä on viime kausina jäänyt Suomen cupin lohkossa toiseksi. Tällä kerralla tilanne muuttui, sillä porilaiset onnistuivat kaatamaan HIFK:n 4–1 (2–0) -lukemin sunnuntain päätöspelissään Oulussa.

Narukerä etenee 6. tammikuuta pelattavaan loppuotteluun. Vastustajaksi tulee 5.–6. marraskuuta Varkaudessa pelattavan turnauksen voittaja.

Finaalipaikka on historiallinen, sillä Narukerä ei ole Suomen cupin loppuottelussa aiemmin pelannut.

”Tulos on hyvä. Neljä päästettyä maalia 270 minuuttiin kertoo varsinkin hyvästä puolustamisesta. Niistä maaleista yksi tuli pelitilanteesta, muut kulmasta ja rangaistuslaukauksesta. Hyvin pystyimme pitämään vastustajan pois maalipaikoilta”, päävalmentaja Tuomas Erkkilä arvioi.

”Sunnuntaina oli jo keli parempi, mutta varsnkin lauantaina olosuhteet olivat sellaiset, ettei mitään hienouksia ollut mahdollista esittää. Saimme kuitenkin oppia siitä, mitä pitää vielä lähteä kehittämään, jotta pelaamme keväällä mahdollisimman pitkän kauden. Väläyksiä oli myös oikein hyvistä esityksistä.”

Porilaisista maalinteossa onnistuivat Leevi Vihtalahti, Eero Paavola, Joona Rajala ja Rasmus Arponen.

Kauden voimasuhteita on vaikea arvioida vielä Suomen cupin ensimmäisten ottelujen perusteella. Oulussa pelatussa lohkossa Narukerä, Akilles ja HIFK kuuluivat ennakkoon vahvimpiin joukkueisiin.

”Kauden aikana todennäköisesti Kampparit, JPS ja Veiterä ovat pahimpia vastustajia. Silti tässäkin turnauksessa nähtiin, että Akilleksen ja HIFK:n pelaajista saa tehoja irti. Meillä tulos oli hyvä, ja pelin puutteita lähdetään vielä hiomaan”, Erkkilä kiteytti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut