Pihla Salonen taipui EM-tatamilla judokalle, jonka kanssa oli harjoitellut koko viime viikon

Porin huippulupauksen tämänkertainen nuorten EM-turnaus päättyi ensimmäisellä kierroksella. Salosen päihittänyt Ariane Toro Soler eteni aina loppuotteluun asti ja sai kaulaansa EM-hopeaa.

Pihla Salonen kilpaili judon alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa perjantaina.

28.10. 19:55

Judon alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruuden syyskuussa voittanut Pihla Salonen joutui tällä kerralla maistamaan tappiota, kun kilpaili lajin alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Bosnia ja Hertsegovinassa perjantaina.

19-vuotias porilainen sai heti ensimmäisellä kierroksella vastaansa todella kovan ottelijan, nuorten MM-kisoissa viidenneksi yltäneen Ariane Toro Solerin Espanjasta.

Tasaväkinen kamppailu oli tiukka siitäkin syystä, että Salonen ja Toro Soler tuntevat toisensa varsin hyvin. Kaksikko otteli keskenään myös alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa, ja silloin Salonen vei voiton.

”Nyt Toro Soler oli taktisesti taitavampi”, sanoo Sami Salonen, Pihlan valmentajaisä.

Espanjalainen tiesi tarkkaan, mitä Pihla tatamilla koetti, sillä kaksikko oli harjoitellut koko viime viikon yhdessä samalla Espanjan-leirillä.

”Ei Pihla huonolle hävinnyt. Nämä tytöt ovat niin tasaisia, ja ottelut voivat kääntyä miten tahansa”, Sami Salonen sanoo.

Toro Soler eteni lopulta aina finaaliin asti mutta kärsi siellä häviön unkarilaiselle Roza Gyertyasille.

”Toro Soler johti sitä ottelua, kunnes sähläsi itsekin vähän lopussa. Näitä sattuu siis puolin ja toisin”, Sami Salonen sanoo Pihlankin otteluun viitaten.

Salosen ottelut jatkuvat heti seuraavana viikonloppuna, jolloin on luvassa Baku Grand Slam -niminen olympiakarsintaturnaus Azerbaidžanissa.

”Ei Pihla kauan tätä voi jäädä suremaan. Tästä on otettava opikseen. Ehdin jo lyhyesti puhumaan [João] Neton kanssa, ja hänkin näki, että muutamia asioita pitää nyt pyrkiä parantamaan”, Sami Salonen sanoo Pihlan portugalilaiseen valmentajaan viitaten.

”Toivotaan, että siinä onnistutaan ja että seuraavista kisoista saadaan muutamia kovia päänahkoja.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut